Petreştiul-cea mai curată comună sătmăreană.Urmează Foieniul

• publicat la: 11 ianuarie 2014
Petreştiul-cea mai curată comună sătmăreană.Urmează Foieniul

Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare a acordat  vineri  premiile pentru concursul “Cea mai curată şi bine gospodărită comună din judeţul Satu Mare”. Au participat prefectul și subprefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, respectiv Cristian Sasu, președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, vicepreședinții Mircea Govor și Rudolf Riedl, respectiv city-managerul Dan Băbuț.

La concurs au participat toate comunele judetului.Criteriile de evaluare au tinut cont de  protecţia mediului , gospodărirea apelor, infrastructura, activitatea economică, sănătatea publică şi asistenţa socială.In perioada  august-octombrie 2013, comunele au fost monitorizate  si s-a trecut apoi la alcatuirea clasamentului .

Comuna care a câştigat această competitie  a fost comuna Petreşti iar premiul acordat a constat intr-o  autoutilitară de 15.000 de euro.

Primarul Marchiş Otto,a preluat vineri, in cadru festiv, marele premiu, masina autoutilitară care va ajuta la o mai bună gestionare a interventiilor edilului.

Al doilea premiu a fost adjudecat tot de o comună şvăbească limitrofă Careiului,si anume comuna Foieni  care va avea de acum in dotare o maşină pentru întreţinerea spaţiilor aflate în domeniu public,in valoare de 10 mii de euro.

Premiul III în valoare de 5.000 euro se indreaptă către comuna Dorolt, pentru lucrări de reparaţii/întreţinere/amenajare, dotare şcoală sau clădiri aflate în domeniul public.

In anii următori,unitatea administrativ teritorială clasată pe locului I acum, nu  va mai putea urca pe podium timp de  5 ani dar in conditiile in care va intruni totusi criteriile care să o propuleseze pe acest loc, va beneficia de  un  premiu special – premiul de excelenţă, echivalentul în lei a sumei de 10.000 euro, pe care îi va putea utiliza pentru achiziţionarea de produse/servicii/lucrări, care vor fi menţionate în contractul ce se va semna între Judeţul Satu Mare şi unitatea administrativ teritorială, iar premiul I va reveni următorului clasat.

Tot vineri au fost premiati si câștigătorii tombolei din noaptea de Revelion. Premiul cel mare, un televizor „Philips”, a fost câștigat de Floare Bărar, Ilena Țunaș a castigat un laptop iar Valeria Sirgher un iPad.

Lasati un comentariu