Presa iberică: Nu românii, ci spaniolii invadează Marea Britanie

• publicat la: 9 ianuarie 2014
Presa iberică: Nu românii, ci spaniolii invadează Marea Britanie

Spaniolii, nu românii, sunt cei care invadeaza Marea Britanie, titrează chiar presa din Spania, remarcând cresterea puternică a numarului ibericilor in sistemul britanic de protectie sociala.

Publicatia ABC aminteste de momentul de referinta al „invadarii” Marii Britanii de către românul Victor Spirescu, in urma ridicarii restrictiilor pentru muncitorii români si bulgari de la 1 ianuarie, care a captat intreaga atentie a presei din Regat.

De asemenea, românii care au ajuns in Marea Britanie dupa aceasta data au fost intâmpinati cu cafea de un parlamentar britanic, desi multi dintre ei locuiau deja in aceasta tara.

„Niciun ziarist si nici  deputat nu au venit să asiste la zborurile din Spania in Marea Britanie, in care trebuie să se fi aflat mult mai multi tineri in cautarea unei noi vieti”, scrie publicatia spaniolă.

Acest lucru in pofida faptului ca numarul spaniolilor inscrisi in sistemul britanic de protectie sociala a crescut cu 42% in 2013 fata de anul precedent, cu un adaos de 49.900 compatrioti, comparativ cu o crestere de 3% in cazul românilor si bulgarilor.

Spania se afla deja pe locul doi in topul tarilor care trimit cei mai multi imigranti in Marea Britanie, după Polonia si inainte de Italia, India si Lituania.

In 2009, după prăbusirea economica din anul precedent, migratia spaniola spre Marea Britanie a intrat in top 10, ajungand in doar patru ani pe a doua pozitie.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu