Spitalul Judeţean Satu Mare a rămas fără conducere

• publicat la: 9 ianuarie 2014
Spitalul Judeţean Satu Mare a rămas fără conducere

 

Miercuri, 8 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Consiliului Județean, managerul Spitalului Județean de Urgențe (SJU) Satu Mare, Adrian Marc a demisionat.

Adrian Marc a declarat că nu a fost forțat să-și dea demisia și nici nu întâmplarile de la spital din ultimele zile nu sunt motivul, „nu am fost forțat să demisionez. Nu mi s-a solicitat demisia. Eu consider că în cei 3 ani cât am fost la conducerea Spitalului Județean s-au făcut multe lucruri bune. Eu nu mă simt vinovat deloc de unele situații negative care au apărut de-a lungul anilor. Eu mi-am îndeplinit targetul. Sper ca persoana care va exercita în viitor această funcție să continue toate proiectele deja începute. Sper să rămân în opinia publică ca o persoană care s-a străduit să facă lucruri bune pentru Spitalul Județean. Am avut vreo 11 predecesori care au stat 5 luni, 6 luni, alții 1 an sau 2 în această funcție. Nu pot să am decât un bilanț pozitiv pentru mine”.

Acesta susține că deși i s-a aprobat prelungirea interimatului în funcție cu încă 3 luni, după data de 31 decembrie 2013 a oscilat între a continua sau nu, alegând în final să se retragă de la cârma SJU Satu Mare.

Alaturi de președintele CJ ,la conferinta de presa  au participat conducerea Spitalului Județean de Urgențe Satu Mare dar și șefii de secții și laboratoare.

Adrian Ștef a declarat în luarea de cuvânt că: „M-a surprins neplăcut, m-a întristat poziția primarului Coica din moment ce el a fost la conducerea DSP și nu a făcut mai nimic pentru sistemul de sănătate sătmărean. Sau, cel puțin nu atât cât a făcut Consiliul Județean (CJ) de când am preluat spitalul. Din vara lui 2010, când spitalul a trecut în subordinea noastră, am investit 38 milioane de lei, sume provenite din bugetul Consiliului Județean, al Ministerului Sănătății și din fonduri europene. Desigur, mai sunt multe de făcut. Dar nu se poate face într-un timp atât de scurt ceea ce nu s-a realizat în 15-20 de ani. Ar fi bine ca fiecare să se uite în ograda lui, deoarece sunt destule probleme și la nivelul municipiului Satu Mare”.

Adrian Ștef  a declarat : „sunt doar un karatist care a ajuns să conducă județul  dar mă bucur că am pus și eu umărul în campania din 2012 ca domnul Coica să devină primarul municipiului Satu Mare, ar fi bine ca domnul prima să-și vada de zona napolitană “Metropolitana”, sunt multe de făcut și în municipiul Satu Mare, zona aceea cred că va fi o mare napolitană,  municipiul este parte integrantă a județului. Acum că zona napolitană mai comunică odată proiectele comunicate de CJ la Agenția de Dezvoltare Rurală (ADR) este o altă chestiune și nu ar fi o problemă. Dacă sunt comunicate de multe ori, cu atât mai bine”.

Și chirurgul cardio-vascular dr. Galajda Zoltan, prezent și el la conferința de presă a continuat tirada la adresa edilului municipiului Satu Mare spunând că „domnul primar nefiind chirurg nu știe ce înseamnă o operație pe cord deschis sau semideschis. În decurs de un an de la înființarea secției de Chirurgie cardio-vasculară am efectuat opt intervenții pe cord deschis,219 interventii de chirurgie cardio vasculara din care 67 pentru salvarea de membru inferior si 7 pe carotida. În ceea ce privește orarul la care pot fi găsit la Spitalul Județean vreau să vă spun că eu nu depind profesional de Satu Mare. Fiind singur și ducând o instituție în spinare la Debrețin nu pot să fiu permanent și la Satu Mare. Având în vedere că urgențele sunt acoperite de Cluj, vin când sunt probleme deosebite. Și mai vreau să vă spun un lucru. La salariul pe care îl primesc mai pun 300 de euro să-mi iasă benzina. Așa arată ultimul meu bilanț”.

sursa jurnaluldesatumare.ro

Lasati un comentariu