Vaccinuri antivaricelă, retrase din toată lumea – se găsesc şi în farmaciile din România

• publicat la: 30 ianuarie 2014
Vaccinuri antivaricelă, retrase din toată lumea – se găsesc şi în farmaciile din România

Compania GlaxoSmithKline a anulat livrările, la nivel international, a două tipuri de vaccin antivaricelă pentru copii, după ce a descoperit că două loturi produse in fabrica din Wavre, Belgia, nu erau conform standardelor.

Cea mai mare companie farmaceutică din Marea Britanie si unul dintre primii producatori de vaccinuri la nivel mondial a anuntat ca se asteapta ca livrarile sa fie reluate abia la sfarsitul lunii martie, scrie Reuters.

Problemele de calitate au fost depistate in cazul a doua tipuri de vaccin, respectiv Priorix-Tetra si Varilrix, iar intreruperea aprovizionarii farmaciilor va provoca pierderi considerabile pentru GlaxoSmithKline la inceputul acestui an.

Medicii germani au fost deja sfatuiti sa foloseasca aceste vaccinuri cu ratia, in conditiile in care loturile furnizate pana acum sunt sigure, potrivit Agentiei de Vaccinuri din Germania.

Vaccinul anti-varicela se gaseste si in farmaciile din România, cu toate ca acesta nu este inclus in pachetul obligatoriu de imunizare. In acest caz, parintii sunt cei care decid daca isi vaccineaza copiii.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu