Zeci de mii de utilizatori Yahoo, infectaţi cu malware

• publicat la: 6 ianuarie 2014
Zeci de mii de utilizatori Yahoo, infectaţi cu malware

Un atac de tip malware a infectat serverul Yahoo! pentru publicitate în ultimele zile, iar ţările cele mai afectate de acest atac aparent „motivat financiar” sunt România, Marea Britanie şi Franţa, potrivit unei firme olandeze în domeniul securităţii pe Internet, relatează CNN.

Firma Fox-IT afirmă într-o postare pe blog că serverele Yahoo! introduc un „kit” care explotează vulnerabilităţi ale programului Java şi instalează (fişiere de tip) malware. „Clienţii care vizitează yahoo.com au primit publicitate din partea ads.yahoo.com”, afirmă firma cu sediul în Olanda şi care se concentrează pe probleme în domeniul apărării cibernetice, adăugând că „unele dintre reclame sunt (fişiere de tip) malware”.

Zeci de mii de utilizatori au fost infectaţi pe oră, potrivit aceleiaşi surse.

„Având în vedere rata de infectare de 9%, ar putea avea loc 27.000 de infecţii pe oră”, potrivit companiei.

„În baza aceluiaşi eşantion, ţările cele mai afectate sunt România, Marea Britanie şi Franţa”, estimează Fox-IT, precizând că, pentru moment, „nu este clar de ce aceste ţări sunt cele mai afectate” şi estimând drept posibilă cauză „configurarea reclamelor (ce conţin fişiere de tip) malware pe Yahoo!”./sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu