248 de sancţiuni în 2 zile

• publicat la: 16 februarie 2014
248 de sancţiuni  în 2 zile

În perioada 14-15.02.2014, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 248 sancţiuni contravenţionale în valoare de  17.600 lei.

Printre cei sancţionaţi se numără 12 biciclişti, 5 căruțași, 11 pietoni,66 conducători auto care nu respectat regimul legal de viteză, 2 pentu efectuarea unei depășiri neregulamentare, 32 care nu au folosit centura de siguranţă, 41 care nu aveau documentele asupra lor, 26 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 15 pentru opriri sau staționări în locuri interzise.

Polițștii din cadrul Poliției orașului Ardud l-au depistat în trafic pe DANIEL P., de 34 ani care conducea o mopedă fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal.           

Polițiștii Secției Rurale Negrești Oaș au depistat-o în trafic pe FLOARE N., de 59 ani, în timp ce, pe strada Morii din localitatea Racșa, conducea un autovehicul fără a poseda permis de conducere valabil pe teritoriul României. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Polițișii de invistigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Satu Mare îl cercetează în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat pe ALEXANDRU M., de 43 ani, care în data de 15.02.2014, în jurul orei 12,50 a fost surprins de proprietar dormind într-un autovehicul ce nu-i aparținea. Proprietarul autovehiculului ne-a sesizat printr-un apel efectuat prin Sistemul Național de Urgență 1l2. În urma verificărilor s-a stabilit că ALEXANDRU M. a pătruns în autovehicul prin spargerea geamului stânga spate. Asupra acestuia a fost găsită o geantă cu actele mașinii, un flacon cu ulei de motor și trei ceasuri de bord. Prejudiciul cauzat a fost estimat la circa 100 lei.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Satu Mare îl cercetează în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat pe B.P., de 17 ani, care, în data de 14.02.2014, în jurul orei 19,40, într-o stație PECO din localitatea Petea și-a însușit portmoneul părții vătămate BIANCA C.. Portmoneul se afla inițial în buzunarul lui ȘTEFAN I, de unde căzuse în momentul în care acesta coborâse din autovehicul. Partea vătămată și ȘTEFAN I au sesizat lipsa portmoneului după aproximativ 20 de minute de la plecarea din stația PECO. La întoarcearea în stație, B.P. le-a înmânat acestora portmoneul cu actele personale, dar fără suma de 450 euro și 50 lei despre care aceștia susțineau că   le-ar fi avut.

Polițiștii secției rurale au efectuat o percheziție corporală a lui B.P., ocazie cu care au găsit suma de 150 euro. Cercetările continuă în vederea recuperării întregului prejudiciu.           

Evenimente rutiere

            În data de 14.02.2014, în jurl orei 15,10, pe Bulevardul Traian, la intersecția cu strada Corvinilor, VALENTIN V., de 23 ani, conducând o autoutilitară a accidentat-o ușor pe LENUȚA V., de 39 ani, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Cercetările continuă.     

În data de 15.02.2014, în jurul orei 15,40, în localitatea Bogdand, în dreptul imobilului cu nr. 317, IOAN M., de 34 ani, conducând o căruță încărcată cu lemne a pierdut controlul acesteia și a intrat într-un stâlp. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a lui IOAN M. Cercetările în cauză continuă.

    Activităţi desfăşurate pe linie de ordine publică şi prevenire a infracţiunilor

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat 94 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 26 790  de lei .

Lasati un comentariu