Consiliul Judeţean prin preşedintele Adrian Ştef oferă şansa unui drum decent locuitorilor satului Ianculeşti din UAT Carei

• publicat la: 10 februarie 2014
Consiliul Judeţean prin preşedintele Adrian Ştef oferă şansa unui drum decent locuitorilor satului Ianculeşti din UAT Carei

După îndelungi,amăgitoare  şi sforăitoare promisiuni de reabilitare a drumului sătesc,de epocă,din Ianculeşti,ce se tot amână de peste 20 de ani,iată că a venit şi vremea ca  această problemă să fie inclusă pe ordinea de zi a Consiliului Local Carei în încercarea de a oferi posibilitatea ianculeştenilor de a beneficia de condiţii de trai cât mai decente,apropiate măcar de cele regăsite în toate comunele şi aşezările din jurul Careiului.

În şedinţa ordinară de azi 10 februarie,consilierii au fost solicitaţi să îşi  dea acordul pentru aprobarea studiului  de  fezabilitate „Reabilitare drum comunal DC120, în municipiul Carei, sat Ianculeşti, judeţul Satu Mare”, în valoare totală preconizată  de  1.690.529 lei.Firma care a întocmit devizul de lucrări este o mai veche „cunoştinţă”  a careienilor,acum sub numele de SC ProVem srl Satu Mare.

Iniţiativa acestui proiect aparţine consilierului Ilie Ciută,care a avut in prealabil o discuţie  cu preşedintele Consilului Judeţean Adrian Stef ce a promis includerea acestui drum într-un proiect de reabilitare a drumurilor.

Astfel ,varianta propusă presupune  realizarea unui drum cu o singură bandă de circulatie,cu partera carosabilă având lăţimea de 4 m,mărginită  de  2 benzi de încadrare de 0,25m şi acostamente cu lăţimi de 0,5m.

Deşi proiectul a fost votat in unanimitate,primarul Kovacs a fost foarte reticent în ce priveşte realizarea lui,accentuând însă aportul consilierului Ilie Ciută în demararea procedurilor de reabilitare a drumului dar solicitând  secretarei Sroth să consemneze că promisiunile Consilului Judeţean “ nu e sigur că se vor şi materializa în ce priveşte realizarea lui şi    consemnati ce zice domnul Ciută”.

Satul Ianculeşti,din cadrul UAT Carei este ţinut cu bună ştiinţă înafara oricăror acţiuni de modernizare sau de  reabilitare a căilor de acces de către administratia careieană. Este  binecunoscut faptul că starea drumurilor din sat este de factură medievală,chiar şi pentru împrăştierea de piatră spartă obţinută din sponsorizări, sătenii prestând muncă voluntară în lipsa susţinerii primăriei Carei.

Deşi pe ordinea de zi a şedinţei din data de 31 mai 2013 au fost introduse  2 proiecte de hotărâre în ce priveşte ridicarea unei capele morturare în cimitirul satului,nici măcar varianta aprobată la acea dată nu a fost pusă in practică până la ora actuală de aceiaşi primărie Carei.

Vă reamintim că pentru construire capelă  mortuară au fost depuse 2 proiecte distincte, primul fiind depus depus de consilierul Ilie Ciută în numele USL ,impreună cu o schiţă şi  un plan de situaţie alături de o machetă a construcţiei la final,fapt ce ar fi scutut primăria de  o parte din cheltuieli şi  nu neinsemnate,oferind si posibilitarea urgentării lucrărilor deci şi a termenului final de execuţie (vezi aici).

Al doilea proiect  propus  la 31 mai 2013 de consilierii Oneţ Ionuţ si  Ciucoş Marius   solicita  primăriei realizarea unui studiu tehnic  precum şi ajutor financiar consistent.

Ca o curiozitate,primarul a afirmat în şedinţa de azi,10 februarie 2014,că demararea lucrarilor pentru construirea capelei mortuare presupune trecerea parcelei de pământ aferente, în proprietatea muncipiului Carei.

 Daniela Ciută

 

comentarii

de Horia Mărieș la 10 februarie 2014 - 16:49

S-a spart USL-ul la Carei?

Bag samă că primașul exultă! I-a adus noroc tăiatul porcilor la

„RMDSZ-NDF tandem a PSD-esekkel kiegészülve.” S-a refăcut tandemul câștigător. Ciucoș și Oneț au trecut cu arme și bagaje cu tot de partea UDMR-FDG? Păi de ce nu ne spuneți și nouă fraților, ca să știm cu ce echipă jucăm?

Cumpărarea cărții despre grofi s-o fi aprobat? Cu noua coaliție majoritară (68%) formată în C.L. UDMR-FDG-PSD, sunt cât se poate de sigur că da. Nici nu mai am nevoie de confirmarea știrii în presa locală. E clar. O să se umple bibliotecile școlare cu cartea tipărită în Slovacia. Excelent. Săracii copii tot n-aveau ce alte povești, mai interesante, să citească. Propun ca această carte să fie adoptată ca și manual școlar în clasele cu predare în limba maghiară și să fie folosită începând cu clasa 0.

de marczi la 10 februarie 2014 - 17:34

Mereu au votat pesedistii cu udemeristii inca de pe vremea lui Onet si Nuna asa ca niumik nou sub soare!
trbe si cel mic sa traiasca din ceva dacas numa nevasta lucra pe pile si cum linsu e metoda de supravietuire ce mai conteaza principiile in ziua de azi?
trece si la reformati omu la fel ca si fata care numa asa a putut sa ajunge presedinte la tinerii rmdsz!

de tzuta la 10 februarie 2014 - 19:15

aici nu mai conteaza din ce bani face drumul interlopul stef, conteaza ca ii de-al vost’? dar cand covaci asfalteaza careiul imediat sariti. rusiniiica.
@umoria maries, da, pesedeu’ nu mai voteaza cu voi, doar se lafaie cu voi pe banii romanilor.

de Horia Mărieș la 10 februarie 2014 - 19:24

@tzutaAlu’puță la 10 February 2014 – 19:15

Te-a întrebat cineva de sănătate? Sau te-ai trezit vorbind neîntrebat?
Vezi-ți de primașul tău, meri de-l pupă în dos. Hamar! Executarea!
După, ia pe loc repaus!

de Ocean la 10 februarie 2014 - 21:41

Nesimtitule de tzuta. Cel care nu are p. ă. Controleazate cand vorbesti de Presedintele Consiliului Judetean. Domnul Adrian Stef. Nu acuza ca nu ai nimic concret, la adresa acestui distins Domn. Iar daca vrei sa pupi fundul Tribunului de Carei. Fa-o mai frate, ca nu te opreste nimeni, dar nu jigni oamenii.cu Domnul Maries ce ai. Omul nu te-a jignit in viata lui.Da ai dreptate voi nu stiti altceva decat sa jigniti sa fiti agresivi.

de reka la 10 februarie 2014 - 21:47

saracii ianculesteni au ajuns sa fie jefuiti de primarul care ar trebui sa aiba grija de toti locuitoprii si nu numai de etnia lui si cea colorata!
a luat de la ei lacul si pamnturile si acum vrea sa ieie si pamntul de la biserica ca sa faca la ei capela mortuara!
nu mai ajunge la el cat a luat de la oras si vrea si de la ianculesti sa duca/ati stiut ca el nu are nici casa si nici masina dupa atatia ani de munca si a ajuns la fel ca si kolduska de pe dog ter?
face numai pentru rmdsz bogracs si parangheliile si daca banii ia de la toti careienii!
mare nerusinat poate sa fie!

de careian la 11 februarie 2014 - 08:00

adica consiliul judetean pune banii pentru un drum din carei?
pentru ce mai este atunci primar in carei?
parchetul carei accepta toate ilegalitatile care vin de la udmr carei?
e bine sa stim si noi totusi cum stam cu legea in carei!

de Horia Mărieș la 11 februarie 2014 - 08:10

@careian la 11 February 2014 – 08:00

Nu stăm. Legea in Carei o croiește primașul după măsurile lui.

de Florin la 11 februarie 2014 - 09:39

Adica Parchetul accepta ca un primar venal sa faca legea in Carei?

de Horia Mărieș la 11 februarie 2014 - 10:44

@Florin.

Institutia aia de care vorbiți Dvs este cvasiinexistentă în Carei, sta într-un singur procuror care are de rezolvat 4000 de dosare penale pe an. Chiar dacă ar fi geniul sistemului judiciar românesc (și eu sper că este) tot nu poate să le facă față.
Este imposibil. Când să se mai ocupe și de primaș?

de daculiber la 11 februarie 2014 - 18:26

nerusinati sunteti voi care credeti ca flotantii se pot numi proprietari pe aceste locuri.
cultura voastra e cladita pe cadavrele altora ca ati obtiunut totul numai prin violenta si masacre!
valea catre punctul cardinal din care ati venit!

de daculiber la 11 februarie 2014 - 18:52

se spune superioara si nu superioare ca nu „e mai multe”.
violenta voastra e unanim recunoscuta datorita masacrelor comise de-a lungul istoriei prin care v-ati facut cunoscuta sosirea in Europa!
http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/252412-Istoricul-american-de-origine-romana-supravietuitor-al-Holocaustului-Randolph-Braham-restituie-guvernului-ungar-o-distinctie.html

de svab la 12 februarie 2014 - 09:16

de ce tot plingeti ca motii n-au drum?
haideti la tiream sa vedeti ca nici svabi nu au

de tireamu la 17 februarie 2014 - 18:48

unde se aduna ciuma rosie comunista cu ceia tulipanista raman oamenii fara drmuri si fara baniinbuyunar!!!!
bine liberaliilor ca nu uitati de moti si de nevoile lor!!!!

de motu la 17 februarie 2014 - 18:56

au fost bune pamanturile ianculestenilor pentru consilierii rosii da ajutor la satu lor sa deie de ce nu au vrut atatia ani si ani de zile????
unde is banii de gaz si de drumuri dati de oameni din sat???? ati dat la unguri si lacu si padurea numa pentru un banut deargint la spinu ce conducea atunci satu’..da va gaseste duhu lu Iancu acarunde va adundeti!!!!

de emil la 17 februarie 2014 - 21:08

@svab

Tireamul are primărie proprie, pe când Ianculestii fac parte din municipiul Carei. Irelevant acum dacă ianculestenii și-au dorit sau nu sa facă parte. asta este realitatea. Când Tireamul va face parte din UAT Carei, atunci puteți povesti despre moți și șvabi. Cu toate ca la Tiream au fost aduși șvabi intre 1830 și 1890, rămâne de văzut câți șvabi au mai rămas și câți sunt romani sau unguri. Pana atunci, mai vorbiți și la subiect!

de emil la 17 februarie 2014 - 21:13

@daculiber
recomandare

Ce-ar fi sa nu mai luam în seama comentariile lui zs(eg)olti, ca și cum n-ar exista. Eu ma angajez sa nu-i mai răspund pana duminica viitoare și promit ca, dacă nimeni nu-l (n-o) bagă în seama în acest termen de o săptămână, prelungesc boicotul.

de crapul la 13 martie 2014 - 11:33

mare agitatie pe la primarie de cand este nou administrator la balta ianculesti!!!!
umbla dupa hartii pe la oradea si unde trebuie sa le puna in curat actele cu jecmanirea taranilor din ianculesti de panaturile lor cunparate cu bani grei! si uite asa isi pastreaza si postul din primarie ca de altceva nu e in stare decit de lins dosurile superiorilor!

de romanialibera la 14 martie 2014 - 08:45

au pus de forma un administrator roman da peschesu tot robi colecteaza cu arpi bacsika.praf in ochi pentru cine nu stie famiglia tulipana din primarie care suge banii orasului ca de altceva nu sunt in stare..arpi a dus la groapa cu staruinta afacerea iar primul si al doilea orasan au falimentat tot ce au condus in viata lor….

Lasati un comentariu