Aeroportul Satu Mare vs.aeroportul Baia Mare

• publicat la: 27 februarie 2014
Aeroportul Satu Mare vs.aeroportul Baia Mare

Proiectul Aeroportului Internaţional Satu Mare „Reabilitare şi modernizare suprafeţe de mişcare în Aeroportul Satu Mare”este un proiect care face parte deja din Masterplanul de Transport  fiind aprobat în timpul mandatului ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Ovidiu Silaghi, din acel moment, şi reconfirmat de Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii .

Al doilea lucru extrem de important de ştiut este faptul că prin programul POS Transport nu se modernizează aerogări, banii pentru această lucrare fiind probabil alocaţi de Consiliul Judeţean sau din alte fonduri, nicidecum prin POS Transport.

Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a declarat faptul că: „Îi felicit pe cei de la Aeroportul Baia Mare pentru reuşită! Este foarte important ca să accesăm aceste fonduri care ne sunt puse la dispoziţie de Uniunea Europeană pentru cetăţenii judeţelor noastre. Orice bani atraşi înseamnă dezvoltarea zonei, orice bani sunt bine veniţi. Atât în judeţul Satu Mare, cât şi în judeţul Maramureş, cetățenii trebuie să se bucure de toate facilităţile unui trai decent. Ovidiu Silaghi, în perioada în care a fost ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a încercat să promoveze amândouă proiectele. A reuşit introducerea proiectului de la Satu Mare, însă dosarul de la Aeroportul Baia Mare a fost incomplet şi a fost trimis înapoi pentru verificare cu îndrumările necesare. Ovidiu Silaghi a luptat pentru aprobarea proiectelor celor două aeroporturi.Cetăţenii celor două judeţe sunt cei mai importanţi, interesele lor primează. Între noi şi Maramureş nu este niciun război, nicio competiţie!

Lasati un comentariu