Bal ecologic la Castel

• publicat la: 26 februarie 2014
Bal ecologic la Castel

Pregătirile sunt in toi pentru balul ecologic ce bate la uşă.Elevii liceelor din oras si-au pregătit tinutele confectionate din materiale reciclabile.

Un bal mascat cu caracter ecologic, organizat în scop umanitar, va avea loc vineri,28 februarie 2014,de la ora 17,00, la castelul Karoly din Carei,in organizarea  Agenţiei  pentru Protecţia Mediului (APM) în colaborare cu Filiala sătmăreană a Rotary Club.

Evenimentul doreşte să atragă  atenţia  asupra necesităţii colectării selective a deşeurilor, şi asupra importanţei reciclării dar şi fonduri pentru  ajutorarea  celor 11 copii de la casa de tip familial “Ştefania” din localitatea Oar,prin facilitarea participarii la  o excursie la Salina Turda atât pentru cei 11 copii de la “Ştefania”, cât şi pentru elevii participanţi la bal de la cele 14 licee.

Potrvit celor declarate  de Elisabeta Bekesy ,directorul APM,la conferinta de presă de luni,24 februarie,la balul mascat vor participa câte doi elevi de la 14 licee din Satu Mare şi Carei ,având costume  confecţionate din materiale reciclabile.

Un juriu format din reprezentanți ai organizatorilor va   acorda trei premii pentru cele mai frumoase si reușite costume.

Participantii sunt  de la  Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Colegiul Național “Ioan Slavici”, Colegiul Național “Kolcey Ferenc”, Liceul Tehnologic “Simion Bărnuțiu”, Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, Liceul de Arte “Aurel Popp”, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu “, Liceul Reformat, Liceul Tehnologic Romano-Catolic “Ham Janos”, Liceul Romano-Catolic “Josephus Calasantius”, Liceul Tehnologic de Instrustrie Alimentară “George Emil Palade”, Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații “Ion I. C. Brătianu’ , Liceul Teoretic Carei şi Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu”.

Joi,27 februarie 2014,de la ora 14,00,in sala festiva a Liceului Teoretic Carei va avea loc prezentarea a 6 tinute ecologice dintre care 2 vor fi selectate pentru a participa la Balul Ecologic de la Castel.

 redacţia

Lasati un comentariu