Bibliotecarii din bibliotecile publice participă la prima întâlnire profesională din acest an

• publicat la: 15 februarie 2014
Bibliotecarii din bibliotecile publice  participă la prima întâlnire profesională din acest an

Biblioteca Județeană Satu Mare și Asociația Națională a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România (ANBPR) – Filiala Satu Mare organizează prima întâlnire de lucru din acest an. Evenimentul profesional se va desfășura luni, 17 februarie, de la ora 1000, la sediul Bibliotecii Județene, în Sala multimedia.

Legea nr. 334/2002 acordă bibliotecilor de rang județean, printr-un articol special (art. 28, alin. b), rolul de a coordona activitățile bibliotecilor publice de pe raza județului, prin acțiuni specifice de îndrumare și evaluare dar și rolul de coordonator profesional pentru bibliotecarii din cadrul acestor biblioteci. Alături de bucuria întâlnirii, aceste evenimente profesionale ne dau prilejul de a împărtăși bucuria reușitelor dintr-un an de activitate dar și ocazia de a analiza și îndrepta anumite lucruri și etape care nu și-au atins performanța dorită., a declarat directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare,  Lacrima Camelia Istrăuan.

Respectând tradiția și uzanța profesională, prima ședință din an este rezervată statisticii de bibliotecă și rapoartelor activităților derulate în anul precedent de către bibliotecile publice sătmărene.

Alături de conducerea bibliotecii, la acestă întâlnire va participa și un reprezentant al Direcției Județene de Statistică în vederea colectării unor informații și date importante și indispensabile pentru alcătuirea anuarelor statistice la nivel județean și național.

Datele și informațiile colectate de la colegii noștri din teritoriu se vor constitui în instrumente de lucru foarte utile pentru Direcția Județeană de Statistică dar și pentru comisiile de specialitate din cadrul asociației noastre profesionale. Pe baza acestor date, după centralizarea lor prealabilă, se stabilesc indicatori de performanță și norme minime de funcționare pentru fiecare tip de bibliotecă, în parte. De aceea acordăm o atenție sporită statisticii de bibliotecă., a declarat Angela Câmpian, președintele ANBPR, Filiala Satu Mare.

Pe ordinea de zi este inclusă și prezentarea bilanțului Bibliotecii Județene Satu Mare pentru anul 2013, trecerea în revistă a ultimelor evenimente profesionale derulate la nivel național, discuții și informări de natură organizatorică.

Lasati un comentariu