Careienii au avut cele mai reuşite costume ecologice

• publicat la: 28 februarie 2014
Careienii au avut cele mai reuşite costume ecologice

Vineri seara,la Carei a avut loc Balul ecologic, organizat în scop umanitar, de către  Agenţia  pentru Protecţia Mediului (APM) în colaborare cu Filiala sătmăreană a Rotary Club.

Până la intrarea principală de la Castel,organizatorii au strabătut parcul recent transformat în grădină ce va adăposti un manej de cai,după cum se poate observa şi în Filmul săptămânii.

Evenimentul a fost deschis de Ovidiu Matioc, voluntar din partea Radio Transilvania, în calitate de moderator. Directorul  Agenției pentru Protecția Mediului, Elisabeta Bekesy  a urat bun venit participanților și a detaliat scopul evenimentului:

„Din 1 ianuarie 2016, România va fi obligată să colecteze selectiv resturile menajere și trebuie să conștientizăm cetățenii de importanța acestui lucru. Prin astfel de evenimente vrem să demonstrăm că din materiale reciclabile se pot face lucruri frumoase. Evenimentul are și o componentă umanitară prin prezența Clubului Rotary, care va achiziționa ținute confecționate din materiale reciclabile ce vor fi expuse la Casa Verde din Grădina Romei.Sumele obținute vor fi direcționate spre Casa de tip familial „Ștefania” din Oar.”

În continuare, perechi de elevi reprezentanți ai liceelor din Satu Mare și Carei, au defilat pe muzică medievală interpretată de formația de muzică veche „Carmina Renascentia” și au prezentat ținute confecționate din materiale reciclabile. Rând pe rând, personaje din povești, din istorie, ținute de seară sau filme de desene animate s-au perindat prin fața juriului format din Elisabeta Bekesy, director  APM, Ramona Antonescu, reprezentantul Prefecturii Satu Mare, Sorina Tulan, reprezentant al unei case de modă sătmărene și Szatmari Lajos, președintele Clubului Rotary Satu Mare.

Participantii au fost de la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Colegiul Național “Ioan Slavici”, Colegiul Național “Kolcey Ferenc”, Liceul Tehnologic “Simion Bărnuțiu”, Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, Liceul de Arte “Aurel Popp”, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu “, Liceul Reformat, Liceul Tehnologic Romano-Catolic “Ham Janos”, Liceul Romano-Catolic “Josephus Calasantius”, Liceul Tehnologic de Instrustrie Alimentară “George Emil Palade”, Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații “Ion I. C. Brătianu’ , Liceul Teoretic Carei şi Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu”.

Creativitatea elevilor și a profesorilor coordonatori au pus la încercare juriul care a departajat cu greutate primele trei ținute.

Astfel, locul I a fost obținut de Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei, pe locul II s-a clasat Liceul de Artă „Aurel Popp” Satu Mare, iar pe locul III Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare.

După premiere, Szatmari Lajos, președintele Clubului Rotary Satu Mare, a dezvăluit supriza pregătită copiilor de la Casa „Ștefania”: un frigider de care aveau mare nevoie.

La finalul evenimentului, copiii de la Casa „Ștefania” alături de însoțitoarea lor, Adriana Borzar, au împărțit mărțișoare confecționate manual doamnelor din juriu și din public.

comentarii

de balcaniada la 1 martie 2014 - 09:26

agentia de mediu face bal ecologic si in parc primaria distruge tot ecosistemul pentru o punga de bani!
frumos exemplu dati la copii domnilor de la agentia de protectia mediului!!!!
sfidare pe fata din partea unei institutii platita din bani publici!!!
agentia rusinii!!!!

de ecologist la 3 martie 2014 - 11:50

Ce parodie si ce sfidare din partea celor platiti sa apere mediul inconjurator sa organizeze un bal ecologic in centrul orasului care taie sute de copaci si distruge spatiile verzi numai pentru a isi motiva noile achizitii de arbori si arbusti.
In orasul in care gradinarul sef dela primarie are firma de gradinarit si unde parcul este umplut cu betoane si dale se tine un bal ecologic.
Saracii copii au fost iar folositi pentru a sensibiliza opinia publica nestiutoare de ce facturi umflate se intocmesc si nu pentru proitectia mediului ci dimpotriva.

de Horia Mărieș la 3 martie 2014 - 12:07

@de ecologist la 3 March 2014 – 11:50

Bine zis!

Lasati un comentariu