Consilierul Ciută solicită renunţarea la aparatura de ascultare

• publicat la: 10 februarie 2014
Consilierul Ciută solicită renunţarea la aparatura de ascultare

Urmare a aspectelor semnalate de consilierul Ilie Ciută în şedinţa din 31 ianuarie 2014 în ce priveşte existenţa aparaturii de ascultare în dotarea maşinilor Poliţiei Locale din subordinea Primăriei Carei,şeful acestui departament,Ecsedi Ioan a oferit un interviu în presa de limbă maghiară,în care menţiona că aşteaptă   scuze de la consilierul liberal.

La finalul şedintei CL de azi,10 februarie 2014,la punctul Diverse,consilierul Ciută a lansat o invitaţie către şeful Poliţiei Locale pentru  o întâlnire dacă acesta doreşte   dar nu înainte de a demonta aparatura de ascultare care este ilegal montată.

„Am citit interviul acordat de şeful Poliţiei Locale,în această calitate a sa,presei de limbă maghiară,în care menţiona  la final că ar trebui să îmi cer scuze pentru cele afirmate de mine în şedinţa trecută.Vă rog să i se transmită ca să mă caute dar  până atunci îi aduc la cunoştinţă că nu are voie să monteze aparatură de ascultare pe maşinile Poliţiei Locale,pentru că este ilegal.Ştiu că deja a început să  demonteze aparatura dar dacă nu le dă jos pe toate voi face plângere la Parchet.”

Tot în cadrul acestei şedinţe,consilierul Ciută  l-a interpelat pe primarul Kovacs în legătură cu tăierea unui copac de pe domeniul public fără nici o aprobare legală.

Faţă în faţă cu fosta Filatură s-a tăiat miercuri un copac bine dezvoltat,sănătos ,verde ca ceapa.Am luat legătura cu dl.Egli să mă interesez dacă există măcar un proces verbal de constatare  a unei eventuale boli a falnicului copac dar nici măcar el nu ştia de această tăiere”.

Intervenţia a stârnit o violentă reacţie a primarului care s-a dezlănţuit în binecunoscutul stil ” Iar v-aţi trezit cu tăierile de copaci?Nu mai terminaţi odată cu acest subiect?Altceva mai bun nu aveţi de făcut? ”  dar evitând să dea detalii legate de această tăiere,mai mult afirmând că tăietorii nu au fost din curtea primăriei Carei.

Prezentarea de către consilierul Ciută a imaginilor surprinse la faţa locului,cu persoanele implicate în operaţia de tăiere,l-au redus la tăcere pe edilul  irascibil.

Daniela Ciută

comentarii

de videocamera la 10 februarie 2014 - 17:48

Trebuie videocamere in anumite
Puncte ale orasului…in orice oras
European asa se face……
Se pun videocamere….

de codul penal la 10 februarie 2014 - 18:36

In Codul Penal se face diferentiere intre videocamera si dispozitiv de ascultare…da pentru tulipanii prosti condusi de un primar coldus cu retinere pe salar e prea mult efort intelectual pentru a face diferenta!
consilierii udemere nu sunt in stare sa decurce si sa citeasca un buget darmite sa faca diferenta intre videocamera si aparatura de ascultare…
la cate au in cap or confunda videocamera cu jucaria lor intima!

de coriolan la 10 februarie 2014 - 18:46

@videocamera! Stimate cetatean! Daca ai si CITI randurile de mai sus, ai si intelege cat de grav incurci borcanele! N-are sezonul nimic, cu fazonul, tisztelt elvtars!!Una sunt camerele de pe masinile politiei locale si alta camerele amplasate in puncte fixe, adica pe stalpi!Iar daca te adincesti mai bine in lecturarea acestui articol, ai sa-ti dai seama ca e vorba de aparatura de ascultare si nu aparatura(camere) de inregistrare video!Iar ca sa intelegi, camerele de pe masinile politiei locale, inregistreaza nu numai video ci si audio!Comprende?….

de agent de paza scoala la 10 februarie 2014 - 18:47

De cand cerem introducerea
camerelor video…..
Macar pentru siguranta cetateanului
Si a elevilor si copiilor din scoli…
Da nyimnica……

de tocilarul la 10 februarie 2014 - 18:51

ar fi bune de cerut si unele la usa caeei unde locuieste primarul ca doar nu are casa lui si sta pe la cine il mai primeste cu astatea datorii…pentru siguranta fondurilor orasului luati de la primar dreptul de semnatura ca ne lasa in kku gol cum a facut cu firmele lui personale…..da nimyka dna ..si uite asa se scurg banii la usa tulipanilor care au facut renovare sediu din bani de la castel veniti de la UE!

de ..minteadepeurma la 10 februarie 2014 - 20:09

Cetatenii trebuie supraveghiati veghiati
spre binele lor si ascultati sa nu vb orice…
..in acest oras de gogomani..

de coriolan la 10 februarie 2014 - 20:32

#specialist-video!N-am sa ma adresez cu dictonul, ma!,……ca doar, nu suntem specialisti-oieri, ci ne consideram specialisti-video,nu? Bag seama ca, pe cat de specialist-video esti, tot nu ti-i clar cu camerele astea!…..mai citeste odata continutul mesajului meu,apoi poate-i si pricepe nu numai tonul, ci si continutul!…

de monika la 10 februarie 2014 - 21:42

cine doreste ascultarea si inregistrarea convorbirilor careienilor?
cum a ajuns sef de politie locala un individ fara scoala sau ma rog cu scoala vicelui?
cum poti sa jungi sef de politie fara examen?
nu credeti ca primaru cu salaru taiat isi permite cam multe?

de agent007 la 10 februarie 2014 - 23:23

toata agentura trebuie sa deie raportu la fotbalistu ..
ala e cu pusu de ascultatu …
si apoi caratu de mici si berici….
pentru voturile brici…..
cui trebe scoala la primaria carei…..
cand putem sa scoatem lei…
de la orasenii blegi si europenii tampiti!

de Horia Mărieș la 11 februarie 2014 - 03:49

Primașul ăla când dă pe afară de la atâtea istericale, așa cum a făcut-o si la ședința de ieri a C.L., dă și semne de paranoia?
Mai este el în deplinătatea facultăților mintale? În medicină, debilitatea mintală este forma de înapoiere mintală mai ușoară decât idioțenia și imbecilitatea, în care individul nu poate depăși însușirea cunoștințelor corespunzătoare primelor patru clase primare.
Cred că ar trebui depusă actiune privind punerea sub interdictie judecatorească a domnului primaș, până nu este prea târziu.
Instanța competentă este tribunalul in a cărei rază teritorială isi are domiciliul cel ce urmeaza sa fie pus sub interdictie.
Cererea este scutita de taxă de timbru.
Punerea sub interdictie reprezinta mijlocul de ocrotire partiala sau totala a intereselor persoanelor care nu au discernamantul de a se ingriji de interesele lor, din cauza alienatiei sau a debilitatii mintale.

de Horia Mărieș la 11 februarie 2014 - 04:34

Iată in schimb și veștile bune. Citate din presa județeană:

– „Potrivit primarului Kovacs, deşi salariile angajaţilor Primăriei Carei sunt asigurate integral, mai lipsesc un milion de lei pentru salariile profesorilor până la finalul anului şi 2 milioane lei pentru cheltuielile materiale ale Consiliului Local”. (Săracii profesori. Nici primașul ăsta nu-i iubește. Nici nu ne mirăm, uităndu-ne la cele două clase ale lui, ca trenul.)

– „Supărat din cauza atacurilor venite din partea liberalilor, primarul Kovacs le-a reproşat că, în loc să facă lobby pentru atragerea de fonduri guvernamentale de la ministerele conduce de penelişti, doar critică şi atacă activitatea administraţiei locale”. (E răi tare, e negri în cerul gurii liberalii ăia din Careii Mari, nu aduc de acasă, din banii de coșniță, nici măcar un leu ca să-i bage in casieria primașului, deși primașul le-a cerut lucrul ăsta chiar și printr-o scrisoare dășchisă.).

– „Pentru plata creditelor a fost alocată suma de 4,5 milioane lei. Din aceşti bani, 1,9 milioane lei vor fi acoperiţi din surse proprii, iar 2,6 milioane lei din fonduri rambursabile de la Uniunea Europeană”. (Cam subțirele sursele alea proprii. Primașul pomanagiu trăiește doar din credite. Urmează neabătut principiul pe care l-a enunțat recent într-un interviu: „Ăla este primaș dăștept, care nu trăiește din banii săi, ci din banii altuia”. Suntem curioși să vedem cât timp va mai merge ulciorul primașului dăștept la apă.)

– „….a fost alocată suma de 40.500 lei pentru achiziţionarea a 300 de exemplare din cartea “Istoria de o mie de ani a familiei Karolyi”. (Gata. S-a marcat și golul ăsta in plasa numită bugetul Primăriei Municipiului Carei. Chiar fără să fie prezent fotbaliatorul minune al Căreiului, ocupat acum să se bronzeze uniform, și pe față și pe dos, pe plajele din Cancun, Mexic și din Florida. Partida s-a jucat doar cu veteranii de la echipa de fotbal in sală a UDMR-ului, întărită cu două rezerve șchioape venite subit, din partea PSD-ului. Bag mâna in foc că nici unul din cei 13 coechipieri n-a pus mâna pe ea și n-a cetit cărțulia aia groasă de 400 de pagini. Pur și simplu fiindcă nu știu. Să buchisească.)

de foci la 13 februarie 2014 - 07:56

a ramas primasu iar fara materie prima la fabricuta de scaunyee????
pai se poate stimabile sa nu pui ceva banuti deoparte din cele comeseoanyee????dai pe mana copiilor scaunyele si inveti la ei sa traiasca din cersit de la oras cum faci si matalyee…nem szep dolog.

de Horia Mărieș la 13 februarie 2014 - 10:20

@foci: Daca a ramas fara mateie primă nu stiu, eu stiu doar că a rămas fără materie cenușie.

de Horia Mărieș la 13 februarie 2014 - 18:40

@ZSOLTI. Da, dorm, dar tot în măta te bagă.

de Horia Mărieș la 14 februarie 2014 - 12:07

Legislatia actuala. Noul cod de proc. penală intrat in vigoare la 1 febr. 2014.

Art. 138.
(1) Constituie metode speciale de supraveghere sau cercetare urmatoarele:
a) interceptarea comunicatiilor ori a oricarui tip de comunicare la distanta;
b) accesul la un sistem informatic;
c) supravegherea video, audio sau prin fotografiere;

(6) Prin supraveghere video, audio sau prin fotografiere se intelege fotografierea persoanelor, observarea sau inregistrarea conversatiilor, miscarilor ori a altor activitati ale acestora.

(13) Prin supraveghere tehnica se intelege utilizarea uneia dintre metodele prevazute la alin. (1) lit. a) – e).

Art. 139 – Supravegherea tehnica
(1) Supravegherea tehnica se dispune de judecatorul de drepturi si libertati atunci cand sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) exista o suspiciune rezonabila cu privire la pregatirea sau savarsirea unei infractiuni dintre cele prevazute la alin. (2);
b) masura sa fie proportionala cu restrangerea drepturilor si libertatilor fundamentale, date fiind particularitatile cauzei, importanta informatiilor ori a probelor ce urmeaza a fi obtinute sau gravitatea infractiunii;
c) probele nu ar putea fi obtinute in alt mod sau obtinerea lor ar presupune dificultati deosebite ce ar prejudicia ancheta ori exista un pericol pentru siguranta persoanelor sau a unor bunuri de valoare.
(2) Supravegherea tehnica se poate dispune in cazul infractiunilor contra securitatii nationale prevazute de Codul penal si de legi speciale, precum si in cazul infractiunilor de trafic de droguri, de trafic de arme, de trafic de persoane, acte de terorism, de spalare a banilor, de falsificare de monede ori alte valori, de falsificare de instrumente de plata electronica, contra patrimoniului, de santaj, de viol, de lipsire de libertate, de evaziune fiscala, in cazul infractiunilor de coruptie si al infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, al infractiunilor care se savarsesc prin sisteme informatice sau mijloace de comunicatii electronice ori in cazul altor infractiuni pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii de 5 ani sau mai mare.

Etc.

Bref: dacă un judecator n-a dispus supravegherea audio, și Ecsedi o face, inclusiv dacă o face la ordinul primarului, ambii sunt intr-o foarte mare culpă, si ar fi mai bine să-și bage bine mințile în cap. Legea nu se aplică așa cum i se năzare fiecăruia, sau așa cum o pricepe, ci exact așa cum sună litera ei. În, rest, bibliografia penala este destul de vastă, doar că trebuie citită, înțeleasă și aplicată, chiar până și la Carei, de către Ecsedi János și de către Kovács Jenö. Asta doar pentru ca să fie lucrurile foarte clare ín cei doi neuroni ai fiecăruia.

http://www.dreptonline.ro/legislatie/codul_de_procedura_penala_legea_135_2010.php

de Ocean la 14 februarie 2014 - 12:15

Asa trebue-a sa fie. Aste-a din stepele Asiei, nu cred ca au visat ni-ci in mamica lor, ca au sa o duca atat de trainic.Fara munca ci doar din minciuni. Eu sunt Romanas get be get. Si nu am de gand sa plec din tarisoa me-a. Dar vo-i slugarnicilor de ce nu o intindeti, cu sefutul vostru drag. Luati-l de manuta si roiu. Vad ca de jignit puteti pe toata lume.da unde sa mergeti? Ca nu le trebuiti fratilor vostrii. Iar de munca sa ni-ci nu vina vorba . Ca va va place.

de Matei la 14 februarie 2014 - 12:19

Pana acum si Parchetul trebuia sa se sesizeze si Prefectura deoarece e vorba de o primarie care are in subordine acest serviciu de politie locala care spioneaza careienii si apoi dau raportul primarilor in timp ce infractorii zburda nestingheriti!
Aceste doua institutii trebuiau sa vegheze la respectarea legilor pe care cei doi sefi amintiti nu au cum sa le citeasca sau lectureze din motive lesne de inteles pentru cei care ii cunosc.Seful Politiei Locale este in functie FARA concurs doar numit de primar asa ca ./
In Carei primarul are treaba cu oamenii cinstiti care isi platesc taxele si impozitele si nu cu cei care fenteaza legea dupa bunul plac dar cotizeaza unde vrea el!
Un primar cu retinere pe salar spune tot asa ca nu mira pe nimeni cum face numirile pe functii de conducere!

de csuri la 14 februarie 2014 - 12:24

romanas de kalasanti ocean asta…..sau facut scoala unde facut jeno

de emil la 14 februarie 2014 - 13:56

zs(eg)olti 13 febr 2014 18:03

Cum a zis și domnul Mărieș, „Mărieș și Emil DORM”. Asa e corect gramatical, iar nu „ei doarme”. în ce ma privește, la ora postării tale nu dormeam, ci eram angrenat într-o partida de ……

de emil la 14 februarie 2014 - 17:54

Horia Mărieș 12 febr 18:40

Subscriu la acțiunea de introducere/ băgare.

de emil la 14 februarie 2014 - 17:55

erata la erata
13 februarie

de Horia Mărieș la 14 februarie 2014 - 18:01

@emil. 🙂

de emil la 14 februarie 2014 - 18:12

Observ ca redacția mi-a cenzurat postarea de la 13:56. Poate ca nu e neapărată nevoie ca zs(eg)olti sa știe ce și, mai ales, cu cine făcea mama lui, la ora când el,zs(eg)olti, credea ca eu dorm.

de platitor de taxe la 15 februarie 2014 - 11:45

as avea si eu trei intrebari pentru ecsedi ianika .CAND va prezenta un raport public cu activitatea dansului nu a subordonatilor .CUM isi permite sa scoata ofiteri de serviciu din post care sunt trimisi sa faca pe conducator auto la insotire de monetar fara a fi echipati conform legi prin aceasta punand in pericol viata si transportul de valori .DACA este adevarat ca sa retras armanentul din dotarea politiei locale pentru a nu fi platite sporurile de arma si pentru ca primaria nu vrea sa plateasca chiria pentru armament

de din putul gandirii la 15 februarie 2014 - 17:24

@Zsolti.Waw.tu realizezi ce scrii?ai depasit REPERU DIN URMA:)))))))))))))

de daculiber la 15 februarie 2014 - 17:44

stiam ca pana la urma adevarul invinge si va iesi la suprafata dar nu credeam ca poate fi si acceptat la fel de repede de obtuzul jolt.
sa fii vazut lazile cu ceramica dacica descoperita la bobald si ascunsa prin pivnite de nemeti bacsi? nu trebuie sa fiti suparati ca nu puteti ajunge din urma bastinasii daci mai ales ca au fost si daci liberi. nu toti au capacitatea de a intelege dar se poate compensa prin alte talente,cum ar fi acela de bun executant.poate lucrati putin si la capitolul sfatuire…sa convingeti presedintele vostru de udmr sa isi plateasca datoriile ca nu ofera bun exemplu pentru orasul acesta istoric ca tucmai primarul sa aiba retinere pe salar.

de bingo la 15 februarie 2014 - 18:56

a revenit fotbalistu….
a fost bine la cancun???
mai mai …vad ca ai invata acolo sa joci pe taste….
ai grija…mai usor sa nu te surmenezi…..ca cine mai asculta apoi raportu de la iancsika si geza?

de careian la 17 februarie 2014 - 17:04

DECE NU SE SESIZEAZA DNA-UL CATE FURTURI SAU FACUT IN MANDATU LUI KOVACS..????

de hoate imputite la 19 februarie 2014 - 18:20

domnule director janika elvtars ur cand aveti de gand sa raspundeti la intrebarile cetatenilor

de careian la 19 februarie 2014 - 21:19

la carei este guvernarea fascista udmr care jefuieste banii careienilor ca altfel de unde sa aiba primaru bani pentru atatea case si fabricute si vicele bani de mers la mexico in statiuni exotice cancun unde apare in pozele de pe facebuk cu nucile de cocos in bot?

de camera ascunsa la 19 februarie 2014 - 21:24

ianika nu numai ca asculta careienii si apoi merge si da raportu la sefii lui cine cu cine si ce a vorbit dar anuleaza procesele verbale daca sunt impotriva prietenilor beton cu lucrari in oras!
numai amaritii din oras trebuie amendati si speriati ca sa intre frica in ei de tulipani ca asa a zis sefu ca daca este frica la oameni poate mai usor sa face smekeriile

de Camera Video la 19 februarie 2014 - 22:13

Mancal-ar strechea pe Ianika pupincuristu,da amenzi celor care nu facut contraventii,da gaseste el handi motive.Pune si martor in P.V.daca le verificati. Aproape in toate figureaza un martor cu numele de Horvath.Poate Horvat asta habar nu are ca i se foloseste numele .Ianika asta trimite falsurile lui acasa cu subalternii lui cica la „contravenienti „,.Culmea e ca P.V.nu se scriu in fata amenddatului ,poate le compune la el in dormitor,dupa ce asculta aparatele instalate.
Analfabetii,incompetentii sunt in floare!Dar pana cand??

de gyuri la 20 februarie 2014 - 12:04

da numaca primaru si focista numai pe altii vrea sa asculte ca pe ei nu elevii intereseaza …..speriati sunt ca pot sa pierde banuu public

de kala la 20 februarie 2014 - 13:17

ai promis ieno ca pui pe mine inapoi la batranii…ca si asa nu trebe la ei mancare multa …si apoi iara putem scoate puiu si cascavalu in galetile de resturi si facem iara bogracsu ..stit voi ce binye era…..si ce bine ati simtit la voi…si ce multi porci am crscut……si daca iara puneti pe mine iarasi va fi bine pentru voi…pe cine interreseaza batrinii

de RobespiereDantonMarat la 20 februarie 2014 - 15:36

Regimul terorii…

de ocean la 20 februarie 2014 - 15:57

regim de teroare=regim udemerist careian!!!!

de Horia Mărieș la 20 februarie 2014 - 19:50

@ocean.

Lăsați că în seara asta se aliază Ponta cu UDMR-ul și nu va mai fi teroare la Carei. Va fi dictatură.
Cei doi PSDisti si CL au trecut deja – evident – de partea primașului. La ce să te poți aștepta de la oportuniștii trădători?

Lasati un comentariu