„Cum să vorbeşti despre independenţa justiţiei când pe Mona Pivniceru nu ai lăsat-o să facă propunerile de procurori?”

• publicat la: 10 februarie 2014
„Cum să vorbeşti despre independenţa justiţiei când pe Mona Pivniceru nu ai lăsat-o să facă propunerile de procurori?”

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seară, referindu-se la discursul preşedintelui Traian Băsescu de la Cluj, că acesta nu poate vorbi credibil despre independența justiției.

Băsescu nu poate vorbi credibil despre independența justiției în momentul în care nu l-a lăsat pe „singurul ministru independent al Justiției”, Mona Pivniceru, să facă împreună cu corpul magistraților propunerile de procurori, ci s-a mers pe un compromis politic, a spus Antonescu.

Cum să vorbeşti despre independenţa justiţiei, când pe singurul ministru independent, cel numit de PNL, Mona Pivniceru, nu l-a lăsat să facă propunerile de procurorii?, s-a întrebat retoric acesta.

Liderul PNL a apreciat că o parte din afirmațiile lui Băsescu făcute la Cluj duminică sunt scandaloase, însă există și părți interesante și cu totul corecte ale discursului acestuia „dacă nu te-ai uitat cine le spune”.

„Discursul său de la Cluj, de astăzi (duminică – nr.): Nu ştiu dacă oamenii aceştia au ajuns să mintă pentru nu au altceva ce să facă sau pentru că pur şi simplu au ajuns să creadă. Milioane de români au votat cu ură împotriva mea – chiar să nu te gândeşti la asta? (…) Discursul domnului Băsescu a avut două părți: una pe care nu o pot accepta și care este în continuare scandaloasă (…) pentru că este mincinoasă. Cum era să intre România în Schengen și nu a intrat din cauza USL, dar cine condamnă corupția din portul Rotterdam? Ponta sau eu? Ori domnul Băsescu în 2012, din cauza eșecului Schengen? Cum USL a dat lovitură de stat și multe alte lucruri. Astea sunt minciuni și nu le putem accepta. Din aceeași categorie face parte și teoria cu domnul Boc care a luat țara în spate, cu trecerea crizei, cu guvernarea eroică a lui Emil Boc”, a declarat Antonescu, duminică, la TVR1.

El a susținut că Traian Băsescu a vorbit și despre lucruri total corecte, însă a criticat faptul că acesta „face campanie împreună cu consilierii săi”.

„Sunt niște părți interesante și cu totul acceptabile și cu totul corecte. Dacă nu te-ai uitat cine le spune și unde le spune, pasaje foarte frumoase, foarte corecte, despre instituții, despre criterii, despre stabilitate, stat de drept, democrație, despre Occident. Le-a încălcat de-atâtea ori și le-a încălcat și în acel moment. Cum îmi ceri — și cum ceri un lucru legitim, respectarea unor reguli între politicieni — când tu însuți, ca președinte, atunci când vorbești încalci grosolan încă o dată spiritul Constituției, pentru că nu se poate, oricâte afinități ar avea un președinte cu un partid — a avut și Iliescu, a avut și Constantinescu — dar nu se poate pe față, cu consilierii tăi, să construiești să faci campanie”, a spus Antonescu.

Traian Băsescu a declarat duminică la Cluj că „atacurile la justiție, la procurori, au fost de natură să ne descalifice și au pierdut români, în primul rând ca credibilitate dar și economic”.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu