Cursuri de teatru pentru elevi de gimnaziu și liceeni

• publicat la: 28 februarie 2014
Cursuri de teatru pentru elevi de gimnaziu și liceeni

Convingerea mea este că, în momentul de față, creativitatea este la fel de importantă în educație ca alfabetizarea și că ar trebui să o punem pe același nivel de interes. În consecință propun cursurile mele de teatru elevilor din această școală ferm convins că ele vor contribui, spectaculos, la dezvoltarea acestora.

Cursurile reprezintă un colaj alcătuit din exerciții-jocuri, noțiuni teoretice elementare și de bază, necesare pentru a cunoaște, câte puțin, tainele actoriei, ale regiei de teatru și scenografiei.

Cursurile sunt o invitație de a explora potențialul teatrului ca instrument de descoperire a noastră înșine, a celorlalți, a frumuseții, a temerilor și curajului, a bucuriilor și tristeților noastre, a fragilității și a forței noastre, a lumii din noi și din afara noastră.

Departe de a fi doar o formă de rostire în grup a unor texte sau doar un spațiu închis, întunecos și prăfuit, teatrul ne poate dezvălui un mod de dezinhibare creativă, de exprimare corporală, de punerea în pielea unor personaje (dezvoltându-ne empatia), ne poate da un imbold de acțiune, poate lua forme terapeutice (psihodrama lui Moreno) sau poate fi chiar un mod de terapie socială, ajutând la o deschidere tolerantă față de cei din jur și la aplanarea unor conflicte, scoțându-ne din carapacea noastră de frici și neputințe, dându-ne curajul și bucuria de a fi în fața celorlalți, alături de ceilalți. Și nu în ultimul rând, ne dezvoltă spontaneitatea și creativitatea.

Cursul este împărțit în șase module:

1. Introducere în lumea noțiunilor teatrale

”Pentru a descătușa inteligeța e nevoie de lărgirea planului intelectual.

2. Exprimare corporală

”Imaginația este cel mai important mușchi al actorului.”

3. Expresie vocală

”Improvizația are o putere extraordinară de a elibera, de a inspira și de a entuziasma.”

4. Relaționare

”Orcine poate să facă teatru – chiar și actorii.

Teatru se poate face oriunde – chiar și în teatru.”

5. Relaxare – Energizare – Concentrare

”A face teatru înseamnă a lumina scena vieții noastre.”

6.Jocuri creative

”O greșeală majoră este o catastrofă, o greșeală minoră e esențială pentru a ne permite să trăim.”

Cursurile se desfășoară cu frecvență săptămânală, pe parcursul a 2 ore, în funcție de disponibilitatea participanților. Îmi propun formarea unor grupuri, cu elevi de vârste apropiate, chiar și din școli diferite.

Participanții vor avea și bucuria de a prezenta scenic ceea ce acumulează, la intervale de timp bine definite, în cadrul unor cursuri deschise.

Informatii: 0747 700 704 Paul Sarvadi

Lasati un comentariu