Despăgubiri pentru depozitele constituite la CEC pentru autoturisme Dacia

• publicat la: 5 februarie 2014
Despăgubiri pentru depozitele constituite la CEC pentru autoturisme Dacia

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 306 voturi „pentru” şi 3 „împotrivă”, proiectul de lege care prevede despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC pentru achiziţionarea de autoturisme Dacia, despăgubirile acordându-se şi pentru perioada depozitului constituit la BRD.

Potrivit Mediafax,deputaţii au stabilit ca  aceste despăgubiri se vor acorda atât pentru perioada depozitului constituit la CEC, cât şi pentru perioada depozitului constituit la BRD. Astfel, pentru persoanele care au depus sume de bani la CEC înainte de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la data de 1 ianularie 1990, până la data de 31 decembrie 2013, iar pentru persoanele care au depus la CEC după data de 1 ianuarie 1990, calculul se va face cu raportare la data efectuării depunerii la CEC până la data de 31 decembrie 2013.

Deputaţii au mai decis că modul de calcul al valorii totale a despăgubirilor se va stabili prin hotărâre de Guvern în termen de 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a acestei legi.

Reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect.

Lasati un comentariu