Incendiu la Sarmex Satu Mare

• publicat la: 6 februarie 2014
Incendiu la Sarmex Satu Mare

           În data de 06.02.2014, la ora 11.58, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEŞ” al judeţului Satu Mare, a fost anunţat, despre izbucnirea unui incendiu la  hala de finisaj aparţinând de  S.C. SARMEX S.A., în Municipiul Satu Mare, nr.3-5.

           La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, sub comanda plt.adj Borbely Ştefan . Ajunşi la faţa locului la ora 12.02 s-a constatat că incendiul se manifesta,în interiorul atelierului de finisaj, pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp.

          Având în vedere amploarea incendiului, la faţa locului s-a deplasat Adjunctul Inspectorului Şef Col. Hauşi Nelu, Şef Centru Operaţional Col. Dima Nicolae, Relaţii cu Publicul Mr. Ulici Aurel şi Locţiitor Comandant Detaşament Cpt. Pop Ioan, cel dintâi preluând comanda intervenţiei.

          Incendiul a fost  lichidat la ora 14.12.

          Au ars: 150 corpuri de mobilă şi aproximativ 50 scaune.

          S-au degradat:  3 cabine de pulverizat, instalaţia de pulverizare automată tunelul de uscare, instalaţia de exhaustare, 3 pompe de apă, parţial instalaţia electrică, maşina de şlefuit rotativă, vibratoare şi maşini de şlefuit cu pânză.

            Cauza incendiului : scurtcircuit electric ( conductor electric defect )

            Valoarea pagubelor materiale se ridica la suma de aproximativ 800.000 lei.

            Prin intervenţia promptă a pompierilor s-a reuşit salvarea a 4 hale de producţie cu anexele aferente şi clădirea administrativă în valoare de aproximativ 20.000.000 lei.

Lasati un comentariu