Jocurile Olimpice de iarnă. Românii au plecat spre Soci

• publicat la: 2 februarie 2014
Jocurile Olimpice de iarnă. Românii au plecat spre Soci

Cei 24 de sportivi români care formează delegaţia României la JO 2014 au plecat spre Soci.

Competiţiile debutează în 7 februarie. România, care se poate lăuda doar cu un bronz olimpic în istoria participărilor la cea mai importantă competiţie a sporturilor de iarnă, va avea concurenţi în opt discipline la Soci.

Tricolorii nu sunt printre favoriţi în probele la care participă: chi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie și skeleton.

Biatlonista Eva Tofalvi, aflată la cea de-a cincea participare la Jocurile Olimpice, va purta drapelul României la ceremonia de deschidere.

Obiectivul României este clasarea unui sportiv în primele zece locuri, în timp ce o poziţie în primele 20 ar fi, de asemenea, o performanţă.

Cele mai mari şanse de a realiza acest lucru le au concurenţii de la bob, sanie şi skeleton.

„Îmi doresc, nu pentru noi, îmi doresc pentru Eva Tofalvi, ca la a cincea Olimpiadă, să aibă o performanță de care să-și aducă aminte toată viața ei. Îi doresc mult să aibă acest succes”, a spus Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, citat de Agerpres.

„Mergem cu 24 de sportivi, față de 28 cu câți au fost la Vancouver, deci ordinul de mărime e cam același. Ne lipsește ștafeta de biatlon fete, care știm că nu s-a calificat din cauza unei greșeli tehnice la ultimul concurs. Suntem cam în linie cu ce avem de obicei la Olimpiada de iarnă. Calitatea aș zice că e constantă. Avem sportivi calificați la foarte multe discipline, ceea ce este o bucurie pentru mine”, a mai declarat Morariu.

Delegaţia României la Soci 2014 este următoarea:

SCHI ALPIN: Alexandru George Barbu (slalom uriaș și slalom special), Ioan Valeriu Achiriloaie (coborâre), Ania Monica Germaine Caill (slalom super-uriaș, slalom special, combinată alpină). Antrenor: Sebastian Barbu.

SCHI FOND: Timea Sara, Paul Constantin Pepene, Florin Daniel Pripici. Antrenor: Ioan Lungociu și Daniel Borca.

BIATLON: Eva Tofalvi, Cornel Dumitru Puchianu. Antrenori: Simon Marton și Vasile Gheorghe.

SĂRITURI CU SCHIURILE: Sorin Iulian Pîtea. Antrenor: Florin Spulber.

PATINAJ ARTISTIC: Zoltan Kelemen. Antrenor: Gheorghe Chiper.

SKELETON: Dorin Dumitru Velicu, Maria Marinela Mazilu. Antrenori: Florin Bucur și Marius Tomiță Ene.

SANIE: Valentin Crețu (simplu masculin, ștafeta), Nicolae Radu Șovăială și Alexandru Teodorescu (dublu sanie masculin, ștafeta), Raluca Strămăturaru (simplu feminin, ștafetă). Antrenori: Sorina Țicu și Eugen Radu.

BOB: Nicolae Istrate și Florin Cezar Crăciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Paul Neagu, Paul Septimiu Muntean, Dănuț Ion Moldovan, Bogdan Otavă (echipajul de 4 masculin), Maria Adela Constantin și Andreea Grecu (echipajul de dublu feminin). Antrenori: Paul Neagu (feminin), Iulian Daniel Pacioianu și Silviu Dan Scurtu (masculin).

sursa rostiri.yahoo.com

Lasati un comentariu