Noi activităţi la Biblioteca Municipală Carei în condiţii improprii

• publicat la: 3 februarie 2014
Noi activităţi la Biblioteca Municipală Carei în  condiţii improprii

În contradictie cu  cele afirmate de primarul Kovacs  în cadrul şedinţei CL din data de 31 ianuarie, când afirma că la Biblioteca Municipală Carei nu  există activitate şi “clienţi”,instituţia în cauză oferă tinerilor chiar şi în perioada vacanţei programe variate.

Astfel, în  perioada vacanței intersemestriale , 3-7 februarie 2014, Biblioteca  Municipală Carei oferă elevilor posibilitatea petrecerii timpului  liber la Sala Biblionet.

Zilnic, între orele 10-12, vor putea urmări  filme pentru copii, lecturi de povești, vor putea practica origami,confecționare de obiecte handmade și alte surprize.

Într-o ambianță plăcută, cu un fond de carte ce acoperă titlurile din lista de lecturi obligatorii ale elevilor și un program destinat elevilor, biblioteca  poate transforma vacanța intersemestrială în timp liber petrecut în mod plăcut și util. 

In sprijinul celor afirmate legat de activitatea bibliotecarilor careieni,vă oferim posibilitatea de a lectura despre unele dintre activităţile acestora.Independent de aceste activităţi,sunt în derulare proiecte ale bibliotecarilor cu instituţii din municipiu,pentru a veni in sprijinul celor care nu se pot deplasa la sala de lectură,cum ar fi locatarii Centrului de Asistenţă Socială Carei.Deasemenea bibliotecarele oferă cursuri de iniţiere in tainele Internetului pentru pensionari şi elevi ,la sala Biblionet precum şi axctivităţi specifice celor ce dispun de îndemânare manuală.

http://www.buletindecarei.ro/2014/01/lectie-despre-unire-la-biblioteca.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/01/bibliosezatoare.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/11/biblioteca-careieana-ne-intreaba-de-ce-trebuie-sa-citim.html

http://www.buletindecarei.ro/2011/01/biblioteca-municipala-carei-la-ora-bilantului.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/07/voluntari-la-bibliovacanta-2013-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/06/copilaria-in-versuri-la-sala-biblionet.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/05/expozitie-de-carte-cu-autograf-castigatorii-concursului-de-creatie.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/04/sa-ne-amintim-de-corneliu-balla.html

 Reamintim sau aducem la cunoştinţă domnului primar  că bibliotecarele îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii,identice celor în care este depozitat fondul de carte.Încălzirea se face în sobe cu lemne,în încăperi unde geamurile seculare se închid la fel ca şi la Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu iar siguranţa lor la locul de muncă nu este asigurată,de câteva ori prezenţa infractorilor minori lipsind bibliotecarele de bunuri personale.

Acestea sunt condiţiile în care bibliotecarele din Carei îşi desfăşoară activitatea,zi de zi ,de peste 3 ani de zile.Cei care au călcat măcar  o dată pragul Bibliotecii ştiu despre ce este vorba.

redacţia

comentarii

de cartea la 4 februarie 2014 - 19:50

daca urmariti cu atentie veti observa ca cel mai inversunat dusman al cartii este primarul care incearca pe toate caile sa reduca la tacere pana la desfiintare biblioteca din carei.
au scos afara din castel biblioteca dar nu a interesat pe nimeni fondul de carte desi consilierul ciuta a atras deja atentia supra conditilor improprii in care se depoziteaza!
acum se vorbeste ca vor sa mute biblioteca in cladirea cu asistatii social si cu cei violentati ca sa taie orice incercare a tinerilor de a frecventa sala de lectura!
dupa ce ca nu stie ca in oras avem librarii de unde putem cumpara carti acum vrea sa transforme bibliotecarele in vanzatoare!
sau poate isi reprofileaza famiglia si pun mana de la mana sa isi plateasca si el datoriile!

de felicia la 12 februarie 2014 - 12:52

sotia primarului nu e pensionara?

de phableta la 12 februarie 2014 - 12:54

Eu inlocuiesc toata maculatura
din biblioteca si manualele….
Grea tiehnika asta………………
Mai ales cind sezi si crosetezi
Sau birfesti…….

de smartphonul la 12 februarie 2014 - 13:34

subscriu si eu….

de video-de-vizavi la 12 februarie 2014 - 13:47

….caldurica,cafelute,birfulite…
aaaa trbuie taiat lemne? asta i doare?
fac putina miscare ,nu strica ca se dolofanesc cocoanele…..
conditii improprii?
pleaca cind vor ,vin cind vor….
hai sic……

de seminaru la 12 februarie 2014 - 16:09

umbla vorba prin targ ca bibliotecarele piloase torc la caldurica LANGA CEI MAI TINERI SI IN PUTERE DE PE LA PRIMARIEEEE.
una se lipi de invatatorul sef al orasului si alta de fundatia care cumpara pentru primar masina din banii orasului…..
cocoanele se dedau la ce stiu mai bine pe acolo ca tot nu le au cu scrisul…si croseteaza incalciturile din jurul umflaturilor bine salariate cub semnatura cocoanei sefe cu liceul pe la seral…fac ce vor si cu cine..trebe…pe banii careienilor si nu prin cotloanele bibliotecii….

de vladimir la 12 februarie 2014 - 18:54

ba frate da primarii no gasit alt loc pt noua biblioteka dekat cazarma refacuta cu cazurile sociale inpreuna?????
cu asa sefa de bebleoteka pusa de tulipanyii asa lok!

Lasati un comentariu