Premieră: MOARTEA ALBĂ de Sorin Oros

• publicat la: 21 februarie 2014
Premieră: MOARTEA ALBĂ de Sorin Oros

Secția română a Teatrului de Nord prezintă duminică 23 februarie, de la ora 19.00, premiera spectacolului MOARTEA ALBĂ de Sorin Oros. Regia artistică Marius Costache. Scenografia Cristian Gătina.

Distribuția: Raluca Mara, Vlad Mureșan, Andreea Mocan, Ciprian Vultur, Gabriela Chirilă, Sergiu Tăbăcaru, Vlad Chico.

Spectacolul este realizat în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.

Sunt valabile abonamentele ”Ștefan Mareș” și ”Vasile Savinescu”. Preț bilet: 30 lei.

”Moartea albă” este doar un “strigăt”, oarecum, artistic, pornit din încercarea mea… umană de a trage un semnal de alarmă și de a “scoate ochii” tuturor semenilor, îndeosebi, tineri, asupra pericolului acestui flagel nimicitor – stupefiantele! Am spus “a scoate ochii” și nu “a băga în ochi”, deoarece, de băgat ni se tot bagă, sistematic, tot felul de “importuri” – prostituție, jafuri armate, crime macabre, violuri gerontofile, iubiri zoofile, sinucideri anunțate în prime-time, droguri… Am scris acest text pentru că, sunt convins, un spectacol are un efect infinit mai mare decât o simplă conferință pe această temă…  (Sorin Oros)

Statisticile spun: 5%, 12%, 20%, 16 ani, 19 ani… Cazuri. Dar în spatele lor sunt oameni reali și întâmplări adevărate. Tentația e reală, e foarte puternică și mai ales tinerii cad pradă acestor tentații. Să fie clar: ”O SINGURĂ DATĂ… AȘA, DE DISTRACȚIE” NU EXISTĂ! Odată trecută limita, drumul e deschis spre tragedii. Mai devreme sau mai târziu la asta se ajunge.

Mărturie reală: ”Nu am mai folosit nimic de 1 an și 7 luni, dar încă sunt dependent”.

Lasati un comentariu