Scandalul mezelurilor expirate ia amploare

• publicat la: 26 februarie 2014
Scandalul mezelurilor expirate ia amploare

Şeful de la Protecţia Consumatorului a declarat că a primit o adresă de la o firmă de avocatură din Germania în care se cer scuze publice pentru declaraţiile făcute în legătură cu salamul expirat.

Până acum s-au retras de la comercializare 9.236 de kilograme de produse care nu erau etichetate corespunzăror. „Am primit o adresă de la o firmă de avocatură din Germana să ne cerem scuze public şi să infirmăm ce am constatat”, a declarat şeful regional de la Protecţia Consumatorului, Sorin Susanu, care a refuzat să ne ofere mai multe informaţii, până când nu va avea un punct de vedere oficial de jurişti.

Autorităţile au fost ameninţate cu instanţa deşi nu au făcut public numele companiei răspunzătoare pentru această situaţie. Până acum compania s-a ales doar cu 2.000 de lei amendă şi retragerea produselor de pe rafturi.

Peste 4 tone de mezeluri expirate au fost retrase din mai multe supermarketuri şi dintr-o fabrică cu capital german din Braşov.

Practic, capete de salam erau retrimise din Germania în România, marfa era reambalată, iar astfel termenul de valabilitate „se prelungea“ cu peste o lună.

„Produsele pe care noi le-am găsit la fabrica din Braşov erau aduse din Germania, iar termenul de valabilitate expira peste trei zile. Odată ambalate, aveau valabilitatea de 42 de zile de la ieşirea pe poarta fabricii“, a declarat Claudiu Susanu, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov.

Bogdan Nica, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a fost demis de prim-ministru ca urmare a scandalului privind salamul alterat adus din Germania.

sursa adevarul.ro

Lasati un comentariu