Ziua Sf.Valentin la CT „Iuliu Maniu”

• publicat la: 14 februarie 2014
Ziua Sf.Valentin la CT „Iuliu Maniu”

Sărbătoarea îndrăgostiților, Valentine’s Day a fost marcată la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” intr-un mod inedit. Consiliul Școlar al Elevilor împreună cu clasa a IX-a C, coordonați de prof. Elena Coșarcă au organizat un concurs de declarații de dragoste reale s-au ficționale. Declarațiile au fost scrise pe loc și s-au dovedit un interesant exercițiu creativ care a fost interpretat apoi de protagoniști.

Pentru exemplificare, reproducem pe cele mai frumoase și inedite:

„Aș vrea să cred, să pot visa, să te aduc de partea mea. Aș vrea ca timpul să-l opresc, să-ți spun că TE IUBESC!!! Într-o zi mă vei întreba ce e mai important pentru mine….tu sau viața?  Eu voi spune că viața, iar tu te vei supăra, dar fără să-ți dai seama că pentru mine tu ești viața. Iubesc trei lucruri….soarele, luna și pe tine. Soarele-ziua, luna-noaptea, iar pe tine te iubesc pentru totdeauna!”

„Sunt un polițist și te arestez pentru că ești tu. E ilegal să fii atât de frumoasă și sexy. Sentința este închisoarea pe viață în inima mea.

Eu sunt aici, tu ești acolo. Unul dintre noi nu se afla unde trebuie”.

„Cum este ea?

Cum este fata ce-o iubesc

N-am curaj, nu indrăznesc

Să cred că poate exista

O alta la fel ca ea

Așa frumoasă și drăguță

N-am mai văzut, n-am întâlnit

O fată așa minunată

Cum nu-i alta în lumea toată

TE IUBESC!!!”” (Declarație făcută de un băiat iubitei)

„Iubirea este cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla în viață unui om. Cand iubești și ești iubit uneori realitatea  poate fi mai frumoasă decât unele vise. Când simți că ești iubit atunci te simți cea mai fericită. Dragostea nu o poți cumpăra deoarece nu se vinde și nu se cumpără pe bani, dar când îți găsești iubirea adevărată și ești cu el/ea te simți fermecat și simți că aceea este ziua cea mai frumoasă și fericită din viața ta și ai vrea să oprești timpul ca niciodată să nu se termine ziua aceea și să stai cu persoana pe care o iubești, persoana iubită până la nesfârșit. Când îl vezi, îl cunoști, băiatul perfect pentru tine. Simți că o să-l poți iubi mai mult ca pe orice din lumea asta, și simți că se schimba ceva și nu va mai fi nimic la fel.” (meditația despre iubire a unei fete)

„Vin să zburăm, s-atingem cerul, să aprindem îngerii, în nori când se-ntâlnesc și se iubesc…

Aș vrea să zbor, nu zbori cu mine? Să legăm pământul de adevăr… Să strig lumii-n așteptare că inima-mi cântă de dor.

Aș vrea să zbor… nu vii cu mine? Să trecem peste limite, să traversăm prin mii de stele, să renunțăm la orice avere.

În prag de seară, când luna strălucind apare, în zori de zi, când soarele răsare, în fiecare minut, iubite, îmi cânt iubirea ce ți-o port în gând.

În gând, în suflet, cu tot trupul amețit de a ta răsuflare, te iubesc și caut să îți spun că dragostea, iubite, n-are asemănare. ” (declarație de dragoste sub formă de dialog).

Mark Achim, președintele Consiliului Elevilor de la Colegiu Tehnic „Iuliu Maniu”

comentarii

de anonim la 20 februarie 2014 - 20:20

De cine este scrisa a treia poezie? Cum este fata ce-o iubesc…

Lasati un comentariu