Guvernare pentru UDMR, nu şi pentru medicii rezidenţi

• publicat la: 6 martie 2014
Guvernare pentru UDMR, nu şi pentru medicii rezidenţi

Victor Ponta a făcut dreptate pentru UDMR. Dacă liderul PSD a adus UNPR-ul la guvernare de la bun început, UDMR-ul a trebuit să aştepte aproape doi ani până când să fie readusă la conducerea ţării. Domnul Ponta a fost nedrept cu UDMR, dat fiind faptul că grupul de interese condus de Kelemen Hunor a sprijinit regimul Băsescu la fel de mult ca UNPR.

UDMR nu a venit cu mâna goală la reîntâlnirea cu guvernarea, ci cu o listă pe care a trecut toate dorinţele liderilor săi. Conţinutul listei este asemănător cu cel pentru care Victor Ponta a cerut PDL-ului să se despartă de UDMR şi patrioţilor români să se revolte împotriva solicitărilor obraznice ale conducătorilor comunităţii maghiare.

Din documentul semnat de Victor Ponta şi de Kelemen Hunor nu putea lipsi articolul referitor la „soluţionarea problemei înfiinţării liniei maghiare prin departamente separate la UMF Târgu-Mureş, în conformitate cu înţelegerea semnată în data de 22 septembrie 2012 la Târgu-Mureş de către cadrele didactice române şi maghiare”.

În timp ce premierul PSD al României, Victor Ponta, îşi lua angajamentul în faţa liderului UDMR, Kelemen Hunor, că la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş se va vorbi mai mult în maghiară, medicii rezidenţi de la Iaşi cereau Guvernului Ponta să-şi respecte cuvântul dat. Medicii rezidenţi din Iaşi, indiferent de etnie, religie şi simpatii politice, au ameninţat Ministerul Sănătăţii că vor deschide un proces în cazul în care nu-şi vor primi bursele în valoare de 670 de lei. Conform Ordonanţei de Urgenţă 103/2013, Guvernul Ponta a stabilit că, „începând cu data de 1 ianuarie 2014, medicii rezidenţi, medicii dentişti rezidenţi şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat beneficiază de o bursă de rezidenţiat în cuantum lunar de 670 de lei”. Numai că rezidenţii nu au primit nici un ban până acum, iar tinerii medici de la Iaşi care au avut discuţii pe acest subiect cu oficiali din cadrul Ministerului Sănătăţii au remarcat „un interes scăzut al decidenţilor faţă de problema salarizării medicilor rezidenţi”.

Nenorocul medicilor rezidenţi este că nu au reprezentanţi în Parlament care să susţină Guvernul Ponta şi că sunt mult mai puţini decât etnicii maghiari, care votează la alegerile prezidenţiale fix aşa cum le cer liderii UDMR. Pentru Victor Ponta şi pentru partidul său important este să satisfacă pretenţiile Uniunii Maghiarilor din România, pe când tinerii membri ai Uniunii Medicilor din România pot să mai aştepte bursele de 670 de lei.

Sorin Avram.cotidianul.ro

comentarii

de careiimari la 6 martie 2014 - 08:52

adica vrei sa spui ca ati umblat mereu dupa ciolan???? de fapt nimic nou sub soare ca vedem si la carei ca fara banii de la primarie sunteti toti ZERO.
primarul kovacs a candidat pentru ca era bagat in datorii si batea la usa fiscu si a trebuit sa treca casa si toate pe numele familiei ca sa nu le ia banca asa ca si acuma e adevarata ascrisoarea domnului ciuta presedintele liberalilor din carei care nu are nici o datorie la nimeni si are casa si masina pe numele lui nu ca si primaru care are retinere pe salar si a cumparat pentru el si familie masina din banii fundatiei locale de turism de mai mare rusinea…. presedintele udmr carei are datorii de platit de pe urma falimentarii firmelor sale personale pentru management prost si acum are retinere pe salar in timp ce presedintele liberal prospera pe firma lui personala aceiasi de peste 20 de ani!
cine umbla deci dupa ciolan?????

de careian la 6 martie 2014 - 08:55

stie fiecare careian cine este jenika si de unde si cum a venit in oras cu izmenele rupte si pus de comunisti in casa de pe viilor nationalizata unde zugravea cu oameni dati de partid fara sa plateasca nimic la ei si acum face la fel la apartamentul fetei cand au lucrat cei de la dominium si struga la ei si de srvit nimica…stie tot orasu cine este presedintele la udemeristi si ce datorii are si cum manipuleaza el voturile mai ales la blocurile unde cate o scara intreaga voteaza de 2 ori si coloratii unde care la greu fotbalistu bericile si micii si hartiile de 50 pe doina la imparte bekabacsi

de daciiliberi la 6 martie 2014 - 10:07

tupeul caracterizeaza jigodiile care umbla numai dupa ciloan si se smiorcaiesc apoi ca fetele mari; comunistii cu carnete de partid si scoli de partid din carei dau glas la smiorcaieli de fete mari si vor sa mai si credem ce scriu!
apoi tovarasii peceristi primar si consilier de primar cu scoala vestita de trista amintire stefan gheorghiu dau lectii la liberalii careieni care nu au avut veci de lucru cu ciuma rosie?
mai bine faceti cheta si platiti datoriile presedintelui udmr carei ca rade si toto de voi cu toti puradeii de pe danko pista!
la munca tovarasi tulipani si nu la intins mereu mana!

de gizi la 6 martie 2014 - 11:38

cam liniste facut la rmdsz dupa ce scris adevarul oamenii din carei. numai cat ban duce acasa consileru la primarului si nici macar nu merge la servici si sede toate ziua la informaticianul de la spital cu care face ziarul rmdsz unde numai porkariile scrie si impunge romanii numai ca sa se certe lume si sa nu vada ce afacerile fac ei cu banii orasului

de clau la 6 martie 2014 - 16:31

pentru romanii din carei vin vremuri mai grele ca pe vremea austroungariei!
profesorii romani nu pot preda la clasele maghiare daca nu dau testul de limba maghiara la inspectorat dar la sectia romana se pun profesori maghiari care stalcesc limba romana ca nu inteleg nici ei ce vreau sa spuna si pentru ei se poate!
la gradinite educatoarele invata copii poezii maghiare dar copii maghiari nu stiu sa vorbeasca romaneste nici cand termina liceul. sa vedeti cum tac ca pisica cand merg in germania la lucru si invata pe rupte nemteasca ca acolo nu le merge cu sovinismu lor si nici gura nu fac ca le trebe drepturi!

de un roman la 6 martie 2014 - 18:14

Nagykaroly din Germania ta mai taci dracului din gura aia sovina,pana nu de mult dadeai in Psd ca in hotii de cai(iar in scurt timp o sa le ridici osanale ca sunteti ca fratii) iar acuma vii si vorbesti de ciolanul pe care l-ar plange pnl-istii…
Dar Udmr-ul dupa ce naiba alearga daca nu dupa ciolan? Daca ar fi asa de competenti si nu i-ar interesa altceva in afara de autonomie si afaceri personale de ce ai mai fost tu nevoit sa pleci in Germania daca iti este asa de drag Ardealul si e asa de bine pentru ca ,,oamenii” tai is la guvernare aproape fara intrerupere de 24 de ani?
De ce nu-s lucrurile in sanatate asa cum ar trebui pentru ca l-ati avut pe Cseke Attila ministru al sanatatii?
De ce nu-s padurile in secuime asa cum au fost o data?Pentru ca l-ati avut ministru mediului pe Borbely ,,Vasile”.
Si intrebarile astea retorice ar putea continua ca-s foarte multe si nu ar fi in favoarea inteligentei tale ,,Nagykaroly Pufos” din Germania…
Rusinos din nou este ca partidele romanesti nu-s in stare sa coabiteze si este nevoie din nou de ,,Satana Udmr” , de prostituata tarii, de dusmanul ei numarul 1 pe care-l vedem partener credibil pentru guvernare chiar cu riscul de a lucra in defavoarea cetateanului si etnicului roman doar pentru a-i face pe plac in orice domeniu ,,favoritului” ungur care pare-se ca in tarisoara noastra este privilegiat ca in evul mediu numai pentru ca e ungur nu pentru ce poate si ce stie…

Lasati un comentariu