Peste 3.000 de copii în clasa pregătitoare

• publicat la: 21 martie 2014
Peste 3.000 de copii în clasa pregătitoare

Conform calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2014-2015, în data de  21 martie 2014 au fost afișate în unitățile de învățământ, postate pe site-ul inspectoratului școlar și site-ul unităților de învățământ, lista candidaților înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și lista cererilor nesoluționate după prima etapă de înscriere.

La nivelul județului Satu Mare, pentru prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, au fost depuse un număr de 3171 cereri și au fost înmatriculați 3145 copii. Ponderea cererilor admise după prima etapă de înscriere este de 99,2%.

Cei 26 de copii care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în prima etapă de înscriere, precum și copiii care nu au participat la prima etapă, vor participa la etapa a doua de înscriere, conform procedurii specifice de repartizare pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar, afișată la sediile unităților de învățământ și publicată pe site-ul ISJ www.satmar.ro, la secțiunea Înscrierea în învățământul primar 2014.

După prima etapă de înscriere au rămas disponibile pentru etapa a doua un număr de 673 de locuri, din care 370 la secția română-învățământ tradițional, 23 la secția română-step by step, 3 la secția română-învățământ special, 268 la secția maghiară-învățământ tradițional, 3 la secția maghiară-învățământ special și 6 la secția germană-învățământ tradițional.

Lista candidaților înmatriculați în prima etapă, a cererilor nesoluționate după prima etapă și a locurilor rămase libere sunt afișate la sediile unităților de învățământ și pe site-ul ISJ.

Lasati un comentariu