Recital de Jazz

• publicat la: 19 martie 2014
Recital de Jazz

Seria evenimentelor organizate în cadrul Festivalului Bestfest 2014 – Primăvara culturală careiană a continuat miercuri, 19 martie 2014 de la ora 18.00 cu un extraordinar recital de Jazz susținut de Dinu Simon & JazzTrotters.

După o prezentare detaliată a istoriei jazz-ului începând cu sfârșitul anilor 1800, perioada ragtime, trecând prin era dixie, swing, be-bop, jazz rock, free jazz, jazz-ul de fuziune, până la jazz-ul modern al zilelor noastre realizată de Dinu Simon,programul a continuat cu un concert extrem de antrenant care a cuprins piese specifice preponderent jazz-ului din zilele noastre. 

Pe lângă interpretarea unor compoziții celebre ca ale lui Arthur Rogers sau Miles Davis, cei patru intrumentiști au avut de-a lungul recitalului mai multe momente  solo prin care și-au demonstrat  calitățile interpretative și virtuozitatea.

Toni Khun-clape, Dan Alex Mitrofan – chitara, Pedro Negrescu – contrabass și Dinu Simon – tobe, adică Dinu Simon & The JazzTrotters din  Arad a creat o atmosferă de neuitat timp de mai bine de o oră în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei oferind un  spectacol careienilor prezenți în număr mare. 

Spectatorii au aplaudat minute în șir atât la finalul recitalului, când a cerut mai multe bis-uri, cât și pe durata acestuia după fiecare  demonstrație de ingeniozitate interpretativă.

Lasati un comentariu