Virgil Enătescu și-a expus realizările de o viață

• publicat la: 26 martie 2014
Virgil Enătescu și-a expus realizările de o viață

Marți, 25 la Muzeului Județean Satu Mare, a avut loc o expoziție dedicată activității de o viață al cunoscutului om de știință și cultură sătmăreană, academicianul dr. Virgil Enătescu.

Printre cei prezenți în sală, s-a numărat și președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mara. „o adevărată personalitate care a reușit să se remarce atât pe plan național cât și pe plan internațional. Este un cunoscut psihiatru, om de știință și nu în ultimul rând, un remarcabil prozator. Uitându-mă în jur mă întreb cum de poate un om, într-o singură viață, să realizeze atât de multe și să aibă atâtea idei câte a avut și continuă să mai aibă academicianul Virgil Enătescu?”. a declarat, Adrian Ștef.

Expoziția a fost intitulată sugestiv,  „Personalitate și performanță la Satu Mare”. Ea, reunește brevete de invenție, o impresionantă colecție de lucrări științifice proprii sau realizate în colaborare cu alți specialiști din țară sau străinătate, dar și o parte din aparatura construită pe baza propriilor cercetări folosite de renumitul medic, la diagnosticarea și studierea comportamentului uman.

Acad. dr. Virgil Enătescu s-a născut pe data de 11 noiembrie 1940 la Brașov. Liceul l-a terminat în 1957 la Liceul „Emanoil Gojdu” din Oradea după care s-a înscris la Facultatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca pe care a absolvit-o în 1964. Virgil Enătescu este doctor în științe medicale și antropologie culturală.

Primul doctorat, cel în științe medicale îl susține în 1977 la Institutul de Medicină și Farmacie Timișoara iar al doilea doctorat (cel în antropologie culturală) la Academia Română. Este posesorul a opt brevete de invenție și două certificate de inovator. De-a lungul carierei sale a efectuat cercetări în domenii precum: psihiatrie, cibernetică, informatică, inteligența artificială, științe cognitive, antropologie, psihoterapie, etc. A participat la peste 140 de conferințe științifice internaționale.Marele savant,Virgil Enătescu a fost inclus de americani în TOP 500 genii ale secolului XXI.

sursa jurnaluldesatumare.ro

Lasati un comentariu