Ziua Femeii sărbătorită la Carei

• publicat la: 9 martie 2014
Ziua Femeii sărbătorită la Carei

Peste  300 de spectatori au asistat la Castelul Karolyi la tradiționalul spectacol organizat de Direcția de cultură și sport Carei în colaborare Centrul Cultural  Carei, dedicat Zilei Femeii. În deschiderea evenimentului au evoluat  Recitatorii  Dănuț Coșarcă și Sălcudean Henrietta după care copiii de la Ansamblul  Ceatăra și Corul  Gingalló,pregătiți de prof. Adrian Pașca  și  prof. Fazakas Erika  au prezentat un  program de cântece dedicate mamei.

A  urmat un moment de dansuri populare cu membrii  Ansamblului Rote  Rose, conducător SzűcsEndre,  Ansamblului Ceatăra, conducător prof. Adrian Pașca și Ansamblul Rekettye,conducător LaszlóFilep, care au prezentat un program de dansuri  tradiționale germane,românești și maghiare.

În încheiere au evoluat Corurile ASTRA Careiană, dirijor prof. Mariana Vulcan,Canticum Novum – dirijor prof. LőrinczSzilveszter, Corul Catedralei Ortodoxe Sf.Dimitrie din Carei – dirijor prof. Florentina Roșca, precum și elevii Putovits Ábel și Ráp Regina. Dacă la prima apariţie în public încă nu avea un nume stabilit,de această dată membrii corului înfiinţat la începutul acestui an( pentru a a duce prin cânt un omagiu poetului naţional Mihai Eminescu) apar sub numele de ASTRA Careiană.

Spectacolul s-a încheiat  cu un tradițional  ”La Mulți  Ani” aplaudat și cântat de publicul prezent la eveniment.

Dacă în  localităţile  judeţului,la spectacolele dedicate Zilei de 8 Martie,Ziua Internaţională a Femeii,primarii sau viceprimarii au fost alături de localnici la ceas de sărbătoare,aducând chiar formaţii renumite, la Carei,la spectacolul unde au evoluat ansambluri si coruri ale municipiului Carei nu a fost prezent  niciun reprezentant oficial al Primăriei ca dealtfel nici la spectacolele dedicate  Zilei Nationale.

redactia


Lasati un comentariu