1200 de elevi informaţi de poliţişti

• publicat la: 29 aprilie 2014
1200 de elevi informaţi de poliţişti

În week-end a avut loc ultima întâlnire din acest sezon dintre elevi de gimnaziu şi  specialişti în prevenire din cadrul Poliţiei şi  CPECA, în cadrul Programului Educaţional Loga Dance School.

Programul Educaţional reprezintă o discotecă controlată adresată unui număr de 300 de elevi de gimnaziu şi se desfăşoară o dată pe lună la sediul şcolii de dans. Distracţia copiilor este completată de activităţi educativ-preventive la care prezenţa doamnei inspector Beatrix Puşa Câmpan din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog şi a reprezentantei Poliţiei, inspector Felicia Hrihorişan, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, a devenit o constantă.

      De la începutul acestui an, 1200 de elevi au participat la acest gen de întâlniri non-formale  cu poliţişti şi specialişti în prevenirea consumului de droguri, temele abordate fiind de interes pentru această categorie de vârstă. Prezentările susţinute de poliţişti în fiecare lună din acest an au avut ca subiecte:

       Siguranţa copiilor pe internet şi prevenirea pornografiei infantile.

 Stop Pedofiliei şi Abuzurilor sexuale asupra minorilor!

 Hărţuire, ameninţare, şantaj-modalităţi de identificare şi prevenire a acestor infracţiuni.

 Alcoolul şi consecinţele sale juridice. Abuzuri şi accidente rutiere pe fondul consumului de alcool.

Temele abordate până acum au stârnit interesul celor peste 1200 de participanţi, prin maniera de abordare atractivă, prin interctivitate, cât şi prin proiectarea de materiale video elocvente.

   Alături de poliţişti s-au aflat la unele întâlniri şi specialişti din cadrul CPECA Satu Mare, precum şi parteneri din cadrul proiectului STOP PEDOFILIEI IN SATU MARE!, fiind promovată într-una dintre ediţii şi această campanie.

            Ediţia cu numărul 26 a Programului Educaţional, la sfârşitul săptămâni trecute , a fost dedicată elevilor din clasele a 8-a, întrucât aceştia se aflau la ultima întâlnire de acest gen, din toamnă devenind elevi de liceu. Cei 300 de elevi au aflat despre riscurile consumului de alcool, cel mai uzual şi mai accesibil drog de pe piaţă, sub influenţa căruia adolescenţii pot deveni mai agresivi, mai predispuşi la acte de bravură, dar şi mai susceptibili de a fi abuzaţi. Totodată, participanţii au fost îndemnaţi de specialişti să nu urce niciodată într-o maşină condusă de o persoană care a consumat alcool, pentru a nu se expune riscului de a fi victime ale accidentelor rutiere. Materialele video prezentate, au întărit cele afirmate de reprezentantele Poliţiei şi a CPECA.

   Programul Educaţional, ce intră în vacanţă până în luna septembrie, a permis prin întâlnirile desfăşurate într-un mediu şi într-o manieră non-formală, o apropiere a poliţiştilor de elevi, o mai bună cunoaştere a acestora, a preocupărilor pe care le au şi a modului în care pot fi abordaţi şi în viitor, pentru a le fi transmise mesaje preventive pertinente, adecvate vârstei lor.

             

Lasati un comentariu