6 aprilie -100 de localităţi din ţară şi 10 orase din străinătate protestează împotriva exploatării gazelor de şist

• publicat la: 6 aprilie 2014
6 aprilie -100 de localităţi din ţară şi 10 orase din străinătate  protestează împotriva exploatării gazelor de şist

Cetăţenii României se mobilizează în tară şi diaspora pentru a *opri nebunia gazelor de sist* si pentru a cere *interzicerea exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică*.  În orice ţară care se pretinde a fi democratică, voinţa cetăţenilor exprimată printr-o mobilizare incredibilă, rezultat al eforturilor voluntare ale cetăţenilor, independenţi de orice forţă sau agendă politică, trebuie să fie decisivă!

*100 de localităţi din ţară* şi *10 din diaspora* se organizează şi protestează în *48 de oraşe*. Aproape *100 de ONG-uri şi grupuri informale*sunt co-organizatori ai *Zilei Naţionale de Luptă Împotriva Fracturării Hidraulice* în explorarea şi exploatarea gazelor de şist.

Suveranitatea aparţine cetăţenilor şi, cu toate acestea, grupuri de interese ilegitime exercită suveranitatea în nume propriu.  *Drepturile şi libertăţile fundamentale sunt îngrădite*, iar vocea cetăţenilor ignorată. *Acordurile petroliere sunt secrete*, nu ştim nici măcar preţul pentru care am fostvânduţi.

Frica politicienilor de cetăţenii tot mai vocali, tot mai conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, creşte, şi observăm cum însuşi directorul SRI este trimis să reitereze mitul independenţei energetice,speculând temerile unora în contextul crizei din Ucraina. Politicienii încă mai cred că pot manipula populaţia dar, sunt incapabili să ţină pasul cu evoluţia societăţii civile tot mai *însetate de informaţie, de exprimare,de respect.*

 Cetăţenii s-au trezit, s-au documentat şi acţionează pe toate căile: în stradă şi în instanţă împotriva guvernării ilegitime şi începerii operaţiunilor de explorare-exploatare, bazate pe minţirea electoratului, pe manipulare şi pe specularea sentimentelor faţă de Rusia.

*La exploatarea gazelor de şist prin fracturare tragem linie!* Pericolul este iminent şi dovedit atât ştiinţific cât şi prin experienţa cetăţenilor SUA.

*Veniţi alături de noi! Aşa nu se mai poate!*

*Contact:* George Epurescu +40742689126

Maria Olteanu +40723129080

Dan Trifu +40722227780

Cerem Parlamentului si Guvernului:

1. Interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in exploararea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusiv a gazelor de sist.

2. Anularea hotararilor de Guvern prin care s-au aprobat in mod illegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de sist

3. Respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizionalwww.StopFracturare.ro

 www.farafracturare.ro

Lasati un comentariu