Celor mai norocoşi bugetari li s-a prelungit nesimţit vacanţa

• publicat la: 23 aprilie 2014
Celor mai norocoşi bugetari li s-a prelungit nesimţit vacanţa
Abia au revenit după vacanţa de Paşte, care pentru ei a durat o săptămână, nu ca pentru muritorii de rând, dar au realizat că sunt cei mai obosiţi dintre salariaţii acestei ţări şi mai ales dintre bugetari, aşa că au decis să-şi mai acorde o şansă la odihnă. În consecinţă şi-au aprobat o prelungire a vacanţei cu încă o lună. Senatorii vor intra in vacanţă marţi 25 aprilie şi se vor întoarce la muncă abia pe 26 mai, anunţăNAŢIONAL.În acest fel, aleşii şi-au asigurat, în 2014, patru luni de vacanţă. Deputaţii au amânat decizia până astăzi, dar, potrivit unor surse parlamentare, citate deEVENIMENTUL ZILEI, nu se vor lăsa nici ei mai prejos.ZIUA VECHE aminteşte că senatorii abia s-au întors la lucru după aproape o săptămână liberă cu ocazia sărbătorilor de Paşte. Deşi miercurea trecută, 16 aprilie, senatorii ar fi trebuit să aibă lucrări în plen, aceştia au mers direct acasă, nefiind cvorumul necesar de prezenţă, iar şedinţa anulată.

Deşi liberalii au votat împotriva acestei vacanţe, majoritatea a decis că este necesar ca senatorii să aibă liber, pentru a se putea ocupa de campania pentru alegerile europarlamentare. Astfel, senatorii se vor întoarce în teritoriu în această perioadă şi se vor ocupa de campania electorală pentru euroalegeri.ADEVĂRUL aminteşte că alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în 25 mai, iar campanie electorală începe vineri, pe 25 aprilie.

De fapt, susţineCURENTUL, senatorii PSD au inventat o expresie nouă pentru chiul: „lucrează în teritoriu“.  Propunerea iniţială a venit din partea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în urmă cu două săptămâni, tot în cadrul şedinţei Biroului Permanent. La momentul respectiv, aminteşteGÂNDUL, Tăriceanu spunea că programele celor după camere ale Parlamentului trebuie să fie aliniate astfel încât şi deputaţii şi senatorii să poată ajuta la campanie electorală din teritoriu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, citat deROMÂNIA LIBERĂ, că nu există niciun fel de justificare sau precedent pentru o vacanţă parlamentară de o lună de zile. „Cea mai mare durată, s-a înregistrat, de exemplu, la alegerile parlamentare din 2012, când au fost două săptamâni în care Parlamentul nu a lucrat pe motivul campaniei electorale. Nu vedem niciun motiv să declare practic o lună de vacanţă pentru alegerile europarlamentare“, a afirmat Antonescu, citat şi deCOTIDIANUL.

Liderul liberal a adăugat că speră ca aleşii să nu solicite în această perioadă diurne. Însă, în toată această perioadă, parlamentarii îşi vor primi indemnizaţiile, aproximativ 5.000 de lei pe lună, diurnă dacă vor veni la Parlament, precum şi diurnă pentru deplasările în circumscripţii, anunţăEVENIMENTUL ZILEI. Plus bani pentru funcţionarea birourilor, în jur de 10.000 de lei pe lună, bani pentru transport şi telefonie.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu