Copii cu nevoi speciale de la Şcoala Vasile Lucaciu se pregătesc de sărbători

• publicat la: 12 aprilie 2014
Copii cu nevoi speciale de la Şcoala Vasile Lucaciu se pregătesc  de sărbători

Joi, 10 aprilie 2014, de la ora 15.00,a avut loc  vernisajul expozitiei ,,REUSIM IMPREUNA”, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Judetean. Expozitia a cuprins lucrările copiilor cu nevoi speciale  a Scolii Generale Vasile Lucaciu Carei, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Satu Mare si  pacientii sectiei Psihiatrie Cronici Satu Mare. Această actiune apartine proiectului ,,Reusim impreuna” care are ca obiectiv principal prevenirea discriminării sociale si integrarea  copiilor cu cerinte educative speciale in comunitatea scolară si socială. Prin acest proiect, copiii si-au pus in valoare talentul si abilitatile dobândite la clasă, precum si imaginatia si creativitatea de care sunt capabili.

Copiii  au folosit tehnica hârtiei răsucite si au confectionat cu multă migală   decoratiuni de primăvară, minunate obiecte decorative cu specific pascal ca felicitari, podoabe, desene si mici tablouri , la acestea din urma fiind coordonati de către profesoara documentarist Mărcuş Johanna.

Pozele de la atelierul de lucru unde copii s-au pregătit pentru expozitie,surprind bucuria cu care copii confectioneaza obiectele  lucrate  manual.

La iesirea din spatiul expozitional au fost amplasate  doua urne transparente, unde, cei care au dorit, au putut sa doneze sume de bani pentru elevii cu nevoi speciale si pentru pacientii sectiei de psihiatrie cronic Satu Mare. Obiectele confectionate de acesti copii vor fi scoase la vanzare, oamenii le vor putea cumpara si avea in casa si  prin aceasta ii vor putea ajuta pe acesti copii.

Copii cu nevoi speciale de la Scoala Generala Vasile Lucaciu  au facut joi 10 aprilie 2014 o vizita la Căminul de bătrâni din Carei unde au împodobit sala de mese a institutiei cu ocazia sărbătorilor pascale. Ei confectionat prin tehnica hârtiei rasucite,frumoase decoratiuni si flori colorate si au avut momente de partasie cu persoanele in vârstă institutionalizate.

Lasati un comentariu