De ce tace şi ce mai face UDMR?

• publicat la: 16 aprilie 2014
De ce tace şi ce mai face UDMR?

Potrivit ziare.ro ,vicepremierul UDMR şi cel PSD au bătut palma. Peste voinţa populară, PSD-ul s-a văzut pus în situaţia de a-şi ţine promisiunile făcute UDMR, atunci când i-a antamat pe maghiari la guvernare. Liderii PSD şi cei ai UDMR au convenit ca legea steagurilor, parte a acordului parlamentar semnat înaintea învestirii în Parlament a guvernului Ponta 3, să fie adoptată în Parlament, în acest sens udemeriştii urmând să depună un proiect legislativ. Informaţia a fost confirmată pentruGÂNDUL de vicepremierii Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea.

Deputatul UDMR Marton Arpad susţine că în problema steagului secuiesc se face din ţânţar armăsar, dar că această lege va face referire la steagurile arborate de unităţile administrativ teritoriale. Cu toate acestea, el vorbeşte despre un vid legislativ şi o interpretare eronată a problemei steagurilor de către unii prefecţi şi instanţe. Potrivit acestuia, legea va intra în vigoare în acest an sau la începutul anului viitor.

Nu demult,în martie 2014,premierul Victor Ponta a declarat că UDMR nu a pus nicio condiţie privind arborarea steagului secuiesc pentru participarea la guvernare, adăugând că atât timp cât legile României şi standardele UE se respectă, nu se pune problema prigonirii vreunei minorităţi sau autorităţi locale.

Întrebat dacă UDMR a cerut să se arboreze steagul secuiesc pe clădiri pentru a participa la guvernare, Victor Ponta a răspuns: „Dar nu au pus nicio asemenea condiţie”….

La formarea guvernului Ponta 3, liderii PSD, UDMR, PC şi UNPR au semnat un acord de colaborare parlamentară care la punctul 9 precizează: „părţile vor susţine promovarea unei iniţiative parlamentare în baza unei largi dezbateri publice, pentru reglementarea unui cadru legal cu privire la posibilitatea autorităţilor locale de a arbora pe instituţiile proprii alături de steagul UE şi al României, steaguri ale unităţilor administrativ teritoriale pe care le reprezintă”.

Documentul, postat pe  napocanews.ro, poartă semnătură lui Victor Ponta, Kelemen Hunor, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea. Arborarea steagului secuiesc este primul pas pentru autonomie și dezmembrarea României după modelul Crimeea. Dragnea şi Kelemen au bătut palma ca să trădeze România.

Concomitent cu înţelegerea dintre UDMR şi PSD a apărut şi prima trădare în coaliţia lui Victor Ponta. Aşa cum a anunţat încă de ieri, Victor Ponta şi-a strâns parlamentarii laolaltă, le-a pus pixul în mâna şi i-a îndemnat să semneze plângerea penală îndreptată împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Preşedintele PSD, remarcăEVENIMENTUL ZILEI, nu a precizat câţi deputaţi şi senatori ai coaliţiei de guvernare l-au urmat.

Culmea însă, UDMR şi UNPR l-au lăsat pe Ponta singur în lupta cu Băsescu. Doi reprezentanţi de  vârf ai coaliţiei, respectiv Kelemen Hunor şi Gabriel Oprea, aliaţi ai PSD, n-au semnat plângerea penală împotriva preşedintelui. În comparaţie cu liderul UDMR, care a recunoscut din start că nu se amestecă în războiul dintre premier şi preşedinte, vicepremierul Gabriel Oprea a mers pe burtă, remarcăNAŢIONAL. A participat la reuniunea parlamentarilor coaliţiei, dar nu s-a băgat şi la semnat, fără să ofere însă nicio explicaţie.

comentarii

de emil la 16 aprilie 2014 - 21:15

Nu mai e nevoie de Vlad Tepes! PSD s-a aruncat singur in steagul secuiesc!

de Zgabeata Iftode la 16 aprilie 2014 - 23:05

Sa speram ca cineva va ataca la Curtea Constitutionala proiectul. Oricum Ponta a mai ridicat o minge la fileu lui Basescu.

Lasati un comentariu