Decizie şoc! Renumitul antrenor Mircea Podoba renunţă să mai facă “reclamă oraşului Carei”

• publicat la: 3 aprilie 2014
Decizie şoc! Renumitul antrenor Mircea Podoba renunţă să mai facă “reclamă oraşului Carei”

Renumitul antrenor Mircea Podoba,cel care a pus Careiul pe harta Federaţiei Nationale de tenis de masă  prin jucătorii de valoare pregătiţi,a decis să  nu mai reprezinte municipiul Carei la competiţii.

Obosit de atâtea  intrigi şi acţiuni subversive la adresa,CULMEA,  sportului careiean care este tenisul  de masă,oripilat de  răutăţile administraţiei locale concretizate prin lipsa de susţinere ,antrenorul Mircea Podoba a decis să  intre într-o Silenzio Stampa şi concomitent să renunţe de acum înainte la orice solicitare de ajutor pentru a participa la vreo competiţie sportivă.

 La ultima întrevedere cu antrenorul  Mircea Podoba de la CE Tapo Carei,acestea şi-a manifestat dorinţa de a fi ignorat în ce priveşte consemnarea rezultatelor obţinute cu elevii săi şi de a renunţa la a mai solicita sprijin din partea conducerii municipiului Carei.

“Vă rog să scrieţi că renunţ la orice solicitare pentru a primi vreun sprijin de la Primăria Carei.Chiar azi am fost la primărie si am retras de acolo cererea de sprijin pentru participarea la competiţia din Austria.Eu nu le mai cer.Dacă ei vor să  dea e bine dar eu nu mai cer nimic.Numai vreau să fac de acum înainte reclamă pentru oraşul CAREI.

La Minister se ştie situaţia mea,se ştie de ce sunt în strare,la fel şi la Federaţia de tenis de masă din România.Acolo sunt cunoscut prin rezultatele mele.Elevii mei joacă acum pentru alte cluburi,care ii doresc şi îi susţin.”   este declaraţia unuia din cei mai bine cotaţi antrenori ai tenisului de masă românesc,careieanul Mircea Podoba.

Apreciat de Federaţie şi de cluburile din ţară,ignorat şi marginalizat la Carei 

Mircea Podoba provine dintr-o familie de sportivi,tatăl său evoluând întâi la Carei la echipele şcolare şi apoi la Minaur Baia Mare. A  fost crescut în respectul pentru sport,pentru adevăratele valori şi aprecierea acestora şi  nu se mai regăseşte acum, în aceasta perioadă când insăşi conducerea localităţii din care provine şi pentru care evoluează la concursuri îi pune piedici şi îl lipseşte de orice susţinere.

Tenisul de masă a  apărut şi s-a dezvoltat în municipiul Carei datorită lui Mircea Podoba.Incepând din anul 1999 acest sport a fost inclus in cadrul Clubului Elevilor Carei.A primit de la consiliul local fosta centrală termică din cartierul Eliberarii .Ca orice fostă centrală termică,a trebuit curăţată si reamenajată.Acum a devenit o adevărată sală de tenis de masă,apreciată chiar de antrenorul federal ,domnul Viorel Filimon la vizita sa din 20 octombrie 2013,cu prilejul desfăşurării Cupei Eliberării.Meritul este al lui Mircea Podoba.

Cu ocazia trecerii sale prin Carei,antrenorul federal Viorel Filimon a apreciat  în mod deosebit “Sportivii din Carei care au jucat bine întotdeauna la cadeți și minicadeți.Datorita lipsei de  sprijin financiar nu pot să facă o echipă mare,de primă ligă  deşi  cei mici sunt  în continuu progres.”

Antrenorul Nicoleta Husar de la ACS Dumbrăviţa,club cu aspiraţii la titlul naţional suprem,afirmă de asemenea că apreciază “ munca depusă de inimosul antrenor Mircea Podobă care indrumă atâţia copii cu potential din acest oraş.Ar fi binevenită o susţinere pentru acest club care are atâţia copii talentati.In timp ar putea fi inscrisă in eşaloanele superioare.Noi,la Dumbrăvita suntem sustinuti de Primărie care  asigură salariile a doi antrenori şi al  fetelor legitimate,sportive de superligă”.

Dan Farcaș,Sergentul major  din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj, devenit campion mondial la tenis de masa, la Jocurile Mondiale ale pompierilor, afirma la Carei,in 13 iulie 2013,ca „cei din Carei ar merita să aibă o echipă în divizia A de seniori cu acești tineri sportivi crescuți la Carei, dar componenți ai unor diverse echipe din țară.”

Rezultate constante de-a lungul timpului 

Pentru Mircea Podoba vorbesc rezultatele celor de care se ocupă în permanenţă,fără limită de timp sau efort.Dedicat sportului,iniţierii  si formării copiilor,Mircea Podoba trăieşte prin aceşti copii.Din păcate, de cei mai buni trebuie să se despartă înainte de vreme,datorită lipsurilor în care se zbate,aceştia fiind nevoiţi să evolueze pentru alte cluburi.

In perioada 14-16 martie 2014 a  avut loc CUPA FEDERATIEI la Tenis de Masă  pentru copii 8-11 ani şi jun III ( 12 ani ),la Buzău, in scopul selectionarii lotului care va reprezenta România la Campionatul European de minicadeti care va avea loc in luna august in FRANTA. Eleva lui Mircea podoba,sportiva DARI HELGA (elevă la Sc.V.LUCACIU CAREI)  a obtinut locul 1,asigurându-şi  locul in Lotul României .La competitie a participat si Kerestessyi Kitty.

,,E o senzaţie de nedescris să ai două fete care să joace o finală între ele,ambele de la  Carei,dar  care nu-şi pot reprezenta oraşul şi joacă pentru cluburi diferite ” afirma după concurs Mircea Podoba.

,,Am copii la centrul olimpic pe care din păcate nu-i putem menţine în oraş din cauza problemelor financiare şi atunci ca să poată participa la concursuri îi dăm la alte cluburi.De exemplu acum la finala Campionatului de Juniori III pe echipe,Kerestesi Kity a evoluat pentru Targu-Mures obtinand locul 2,iar Helga pentru ExproGaz Medias  locul  1.

Sek Kristof, produs al școlii careiene de tenis de masă,a devenit campion național la individual cadeți (juniori II 14-15 ani) tot in 2013. Sek Kristof a devenit în 2011 elevul LPS „Nicolae Rotaru” CSS Constanţa, alături de un alt tenismen careian, Alin Măran. Ca membru al Tapo Carei, în 2007 a fost campion național cu echipa, alături de Alin Măran și Toth Mark, de mai multe ori pe podium la individual la campionatele naționale, iar în august 2011 s-a clasat pe locul V la Campionatul European de Minicadeţi din  Strasbourg – Franţa.

Elevii antrenaţi de  Mircea Podoaba confirmă prin rezultatele lor valoarea  tinerei şcoli careiene de tenis de masă creată si susţinută de inimosul antrenor.

Sportivul TOTH MARK de la CLUBUL ELEVILOR TAPO CAREI,a inceput antrenamentele la cel mai mare club de tenis de masă din Europa (TTF LIEBHERR OCHSENHAUSEN) din Germania,echivalentul  echipei Barcelona in fotbal.

Sportivul pregătit de Mircea Podoabă a fost in vizorul lotului de cadeţi a României,multiplu vicecampion naţional de dublu,calificat de mai multe ori la România Top 12.Acesta a participat  în vara anului 2011  la o probă de joc la Ochsenhausen,unde a fost admis de titratul antrenor ANDREAS KIENLE.

Pe parcursul a 20 de ani de antrenorat,Mircea Podoabă a pregătit şi transferat următorii jucători:LUPSA IOANA  la Eternit  Oradea (div. B seniori);PINK MARK -Centrul Olimpic Bistriţa,CSM Arad,BVSC Budapesta,CSS Slatina;GRAD ANCA –CSM Arad; RUS ANDREI -CSM Cluj; SEK KRISTOF si MARAN ALIN -CSS Constanţa; BALAJ ROBERT -CSM Cluj;HEINRICH KEVIN –CSS Tg. Secuiesc;  KERESZTESI KITTI –LPS Tg. Mureş; MOLNAR GERGO – Cegled Ungaria

 Pentru unii mereu DA,pentru Mircea Podoba BA

Elevii antrenaţi de Mircea Podoba sunt obligaţi să evolueze sub culorile altor cluburi din motive financiare,administraţia  locală careieană  ignorând constant disciplina tenis de masă ca ramura sportivă practicată pe scară largă în municipiul Carei.

La nivel de Carei,se organizeaza mici competitii,cu ocazii mai deosebite,Cupa 8 Martie,Cupa 1 Mai,Cupa Mos Crăciun,Cupa 25 octombrie, “de dragul copiilor cu orice ocazie incercăm să organizam ceva cu posibilităţile pe care le avem” adaugă antrenorul Podoba.

,,Primăria şi consiliul local nu-şi dau interesul,singurul sprijin îl avem de la Direcţia de Cultură si Sport prin alocarea diplomelor,a medaliilor ” spune cu mult amar în glas Mircea .

Kitty si Helga pe care le pregătesc in modul cel mai serios , puteau să-şi reprezinte orasul daca aceste problem financiare nu apăreau…,dar văd că mai important este fotbalul,karatele”.

Intrebat fiind cum se descurcă cu deplasările la competitiile din alte localităţi sau alte ţări în condiţiile in care nu are sustinerea administraţiei locale sau a forului suoperior de la Club,Mircea Podoba răspunde-

,,Deplasările…păi părinţii şi unele firme care intenţionează ca să ne sustină in ceea ce facem,care cum poate…Păi dacă  n-avem nici echipament sportiv…”

Nici pentru   întrecerea de la Bistriţa, inclusă în calendarul competiţional,deplasarea nu  va fi decontată de către conducerea Palatului  Copiilor  Satu Mare de care aparţine Clubul Elevilor Carei,pe motiv că  “ nu e finală de Campionat Naţional”.

După ce administraţia locală careiană a făcut din tenisul de masă Cenuşăreasa sportului careiean,a venit acum rândul conducerii judeţene a CE Tapo Carei ca să ignore acest sport.

Am dorit să aflăm si opinia antrenorului in legătură cu viitorul acestui sport in Carei.

,,La nivel de oraş?(zâmbeste)…Intr-o jumătate de an o să dispară totul.Eu nu mă mai duc la primărie să cer sponsorizări,mi s-a promis acum vreo 2-3 ani un ajutor pentru a  aduce un instructor sportiv care să mă ajute  deoarece am foarte multi copii,iar  când  eu sunt in deplasare la concursuri ceilalti sportivi nu îşi pot susţine  antrenamentele..A fost votat de consilieri acest post ,de peste 2 ani de zile dar nu s-a ajuns la infăptuirea  acestei promisiuni.Pe urmă sala de sport in care ne antrenăm ….anul trecut, tot asa prin consiliu s-a hotărât si s-a aprobat  se izoleze exteriorul,s-a alocat o anumită sumă,dar tot nu s-a realizat.Vedeti …. alte sporturi sunt sustinute de  administratia publică a oraşului…am citit şi eu  in ziar că altii sunt susţinuti…foarte bine,eu mă bucur  pentru copii din oraş că sunt sustinuti,dar nu stiu tenisului de ce nu i se acordă atentie?Poate că…am părul cărunt si creţ,iar acesta este un motiv pentru care să nu fiu sustinut.Nu stiu care sunt motivele…habar nu am…rea intenţie…sau nu ştiu.Nu ar avea motive de ce să nu mă susţină deoarece eu am copii români,maghiari, rromi…de toate naţionalităţile.Eu îi primesc pe toţi cu braţele deschise şi tot nu e bine….ceva îi împiedică.De acum mă voi dedica  în  special pregătirii fetei de Aur Dari Helga,pentru ca să ajungă pe prima scenă a tenisului de masă.Pentru asta e nevoie  să participe la cât mai multe competiţii.Acum merg la Şlatina,la finala Campionatelor Naţionale de juniori 2,pe 18 aprilie vom participa la open-ul din Austria de la Linz,la sfârşitul lui mai la Zagreb iar de 1 iunie la Praga.În Austria,la Linz,va juca pentru ACS Dumbrăviţa,TM”.

 Mircea Podoba,antrenor cu studii superioare,a fost numit la sfârsitul anului trecut ,de Inspectoratul Scolar Satu Mare ,ca si profesor coordonator la Clubul Elevilor Carei,club fără personalitate juridică,rămas fără conducator după decesul lui Ioan Torzsa.Nici până in ziua de azi hotărârea nu a fost pusă in aplicare.Miza este celebrul de acum cont 5003 de la Trezoreria Carei pentru care alt angajat al Clubului elevilor solicită drept de semnatură.Pentru aceasta a apelat chiar la instanţă,pârâta fiind administratia financiară,procesul suferind până acum 2 amânări .

Daniela Ciută

comentarii

de rusinica........ la 8 aprilie 2014 - 22:10

pentru bumi….chiar nu vrei sa intelegi sau esti prost.primaria are bani doar pentru fotbal?dar cred ca esti un sovin si hortyst!

de iulian la 9 aprilie 2014 - 13:56

sa trimitem si noi la dracu conducerea orasului daca tot isi bat joc de copii nostri si nu respecta legile ;;adica primarul poate trimite la dracu o institutie a statului si nu se supune legilor iar careienii sa suporte toate furtisagu,rile lui?

de barna la 9 aprilie 2014 - 21:39

domnu mircea capu sus si mai departe tot asa cu rezultate… ca orasu carei nu inseamma doi banditi ca cei veniti aici sa traiasca din banii careienilor cand au venit aici cu pantalonii rupti in spate

de rusinica........ la 10 aprilie 2014 - 12:01

Aici nu toata conducerea este de vina,ci cei doi primari care doresc sa-l distruga pe d-ul Podoba cu tenisul de masa,pentru ca a demonstrat ca poate mai mult decat oricine .

de cetatean la 10 aprilie 2014 - 16:16

corect….dar nu numai pe el

de fost sportiv la 13 aprilie 2014 - 07:43

un sportiv de marca nu renunta cu una cu doua la orasul sau!
nimic in viata nu e simplu,mai ales cand faci performanta si mai ales cand te ocupi de copii!
exemplul personal conteaza pentru ei si cu astfel de exemple nu vom face din ei luptatori pentru drepturile lor!cel mai simplu este sa renunti!numai cei puternici continua….

de rusinica........ la 13 aprilie 2014 - 09:30

Fiind un” fost sportiv” , probabil si tu ai renuntat din diferite motive stiute de tine.Acesti copii sau sportivi”au luptat deja pentru-drepturile lor”. Iar din partea conducerii orasului,este „cel mai simplu sa renunti” la acesti sportivi de performanta care fac reclama si cinste orasului nostru.Dar,in numele parintilor,iti propunem postul de manager(dupa ce pleaca d-ul Mircea),si sa continui TU aceasta activitate,asa cum a gestionat-o dinsul timp de 20 de ani .

de fost sportiv la 13 aprilie 2014 - 11:01

din pacate varsta nu mai imi permite sa ma implic cum am facut in tinerete si mai apoi la maturitate dar oricum remarca era sincera si era o parere personala dupa o viata de experiente de tot felul!
pentru mine mereu a contat orasul meu si copii de care m-am ocupat si niciodata nu am precupetit nici un efort pentru a imi atinge scopul daca am stiut ca acesta este unul nobil si cu folos pentru tineri!

de efryv la 6 mai 2014 - 14:33

Totul se invarte in jurul viceprimarului care nu doreste sport in acest oras.Mai ales ca performantele vin din partea d-lui Podoba M.

de rusinica........ la 6 mai 2014 - 21:47

D-ul Podoba Mircea , dupa cate am inteles , urmeaza sa mearga la Competitii de nivel European in Zagreb si Praga . Deci se pise pe EI .

de statele unite la 12 iunie 2014 - 09:09

Stau si ma minunez ceea se intampla in Carei.Aici la noi in SUA se pot intampla multe,deoarece este „tara tuturor posibilitatilor”.dar asa ceva ce se intampla cu aceasta sectie de tenis de masa este inacceptabil si inadmisibil.Sa ai copii pregatiti la un nivel inalt si sa nu aiba sustinere din partea comunitatii in care traiesc, iar parintii lor acolo platesc taxele si impozitele,si copii lor sa nu beneficieze de conditii de transport,cazare si masa ? Ma intreb,ca ,cum mai sta acel antrenor acolo?

de horty la 15 iunie 2014 - 13:59

Bine ka pentru familia regala sunt fonduri pentru protocol , dar pentru copiii orasului a caror parinti platesc aici taxe si impozite,nu se gasesc bani de concursuri! Sau pentru plata a unui instructor.

Raspunsuri

Lasati un comentariu