Infracţiuni,accidente,incendieri în acest weekend

• publicat la: 21 aprilie 2014
Infracţiuni,accidente,incendieri în acest weekend

La sfârşitul acestei săptămâni poliţiştii au fost solicitaţi să intervină în 4 cazuri de lovire, care au avut loc pe raza judeţului Satu Mare.

            În noaptea de 19 aprilie a.c. poliţiştii din Andrid au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat a fost lovit. La faţa locului oamenii legii au stabilit Marius K, de 32 de ani, în timp ce se deplasa pietonal pe o stradă din localitatea Andrid , a fost lovit în zona capului cu o bâtă . A fost identificat şi autorul în vârstă de 27 de ani. Partea vătămată a refuzat acordarea  îngrijirile medicale şi deplasarea la unitatea medicală.

             Poliţiştii din Bârsău au intervenit într-un caz de lovire. Un bărbat de 45 de ani, în timp ce se afla pe stradă , în zona imobilului în care locuieşte , a fost lovit cu o piatră în zona capului de către vecinul său . Între cei doi a intervenit un conflict spontan iar vecinul său în timpul conflictului i-a aplicat această lovitură provocându-i leziuni.

            Duminică un tânăr din Supur a fost lovit. Poliţiştii au stabilit că George P., de 24 de ani a fost lovit în timp ce se afla în curtea locuinţei sale cu o piatră la nivelul feţei de numitul Claudiu C, de 28 de ani. În urma loviturii partea vătămată a suferit leziuni la arcada ochiului drept.

            Tot ieri, poliţiştii din Acâş au intervenit în cazul unei infracţiuni de lovire comise de un bărbat în vârstă de 38 de ani.Laurenţiu B., de 30 de ani, în timp ce se afla la domiciliul său , pe fondul consumului de alcool şi a unei stări conflictuale, a fost lovit cu o farburie peste lobul urechii drepte . Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru a i se acorda îngrijiri medicale.   În toate cele 4 cazuri autorii sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.          

                               Distrugere prin incendiere

             Vineri poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale împreună cu angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare , s-au deplasat în urma solicitării venite prin SUAU 112 , pe strada Careiului unde a avut loc un incendiu.

            Într-un spaţiu  aparţinând unei societăţi comerciale a izbucnit un incendiu, într-un corp de clădire de aproximativ 120 metri lungime , compus din 2 hale şi o cameră tehnică şi a cuprins o hală de aproximativ 1000 de metri pătraţi . Prejudiciul cauzat constând în echipamentele şi instalaţiile din hala afectată care au ars în totalitate . Angajaţii ISU au localizat şi stins incendiul. Cauza probabilă a producerii incendiului o reprezintă o acumulare de gaz metan.

Din fericire în urma acestui eveniment nu au rezultat victime omeneşti. 

                            3 persoane rănite în accidente de circulaţie în week-end

            Poliţiştii rutieri au intervenit la 3 accidente de circulaţie care au avut loc  în acest sfârşit de săptămână .

        Vineri poliţiştii rutieri sătmăreni au intervenit la un accident care s-a produs pe bulebardul Traian din municipiu. O tânără de 28 de ani a condus autoturismul marca Fiat , iar pe fondul neacordării priorităţii de trecere la punerea în mişcare de pe loc , a accidentat o femeie de 48 de ani, care conducea regulamentar mopedul marca Aprilia. Victima a  fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare unde s-a stabilit că a suferit o fractură. Cele 2 conducătoare au fost testate cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.

            Conducătoarea auto vinovată este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

            Poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Lipău s-a produs un accident de circulaţie. Deplasându-se la faţa locului oamenii legii au stabilit că evenimentul s-a produs în următoarele împrejurări:

o fetiţă în vârstă de 10 ani s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure şi a fost accidentată uşor de o pensionară , în vârstă de 61 de ani, care conducea regulamentar un autoturism marca VW. Fetiţa a fost transportată la Spitalul Judeţean pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Nefiind necesară rămânerea sub supraveghere medicală.  Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, de asemenea i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

            Sâmbătă seara poliţiştii rutieri negreşteni s-au deplasat la faţa locului unui eveniment rutier produs în zona localităţii Huta Certeze . O femeie de 33 de ani, din judeţul Maramureş a fost accidentată uşor de un autoturism condus de un bărbat, care în dreptul cabanei Sâmbra Oilor a efectuat manevra de întoarcere , moment în care a accidentat-o pe femeie care se afla în calitate de pieton pe marginea părţii carosabile. Imediat după producerea evenimentului conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, părăsind locul evenimentului fără încuviinţarea poliţiştilor. Acesta a fost identificat şi prins după aproximativ o oră , timp în care a consumat băuturi alcoolice.  Vasile M, de 27 de ani, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Şoferul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

                               La Roşiori a fost găsit un proiectil

         Un tânăr de 27 de ani a găsit un proiectil.  Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă „Someş”  Satu   Mare s-au deplasat la faţa locului.Tânărul le –a relatat poliţiştilor că a găsit  proiectilul în timp ce desfăşura lucrări agricole în zonaPodul Mastei din localitatea Roşiori. Poliţiştii au constatat prezenţa în locul sesizat a unei bombe aruncător calibru 82 mm, în stare avansată de corodare, care provine din al II-lea Război Mondial . Bomba aruncător a fost ridicată de către specialiştii ISU Satu Mare în vederea distrugerii.                              

                                Infracţiuni la regimul circulaţiei

      4 persoane sunt cercetate pentru că au comis infracţiuni la regimul circulaţiei, 2 pentru conducere fără permis şi 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

             Poliţiştii din Oraşu Nou au oprit în trafic , pe raza localităţii menţionate mopedul marca Honda , condus de Miklos H., de 22 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

            Şi între localităţile Sanislăuşi Horea ,  poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 56 de ani, care conducea un  tractor fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

             Cei 2 sunt cercetaţi conform art. 335 din Codul Penal , pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

            La Ardud poliţiştii rutieri l-au identificat în trafic pe Ioan R, care conducea autoturismul marca Citroen, înmatriculat în Ungaria . În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

             Poliţiştii Secţiei 7 Carei au oprit pentru control , pe raza localităţii Cămin, un tânăr de 28 de ani, care conducea un moped. Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deţine nici permis de conducere de nici o categorie.

            În ambele cazuri au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

            Şi aceştia sunt cercetaţi penal în stare de libertate , dar pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar cel din urmă şi pentru conducere fără permis.      

În cadrul acţiunilor organizate  pe raza judeţului Satu Mare pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost 120 contravenţii în valoare de peste  6000 lei

Lasati un comentariu