Iosif Țiproc comemorat printr-un concurs de reportaje

• publicat la: 12 aprilie 2014
Iosif Țiproc comemorat printr-un concurs de reportaje

Vineri, 11 aprilie într-o atmosferă îmbrăcată de nostalgie, a avut loc, a II-a ediție a concursurilor de reportaje în memoria ziaristului Iosif Țiproc.

Evenimantul s-a desfășurat la Colegiului Național „Doamna Stanca” Satu Mare.

Veniți să își amintească de cel care a fost un gazetar cu suflet mare, cei prezenți au spus numai cuvinte de laudă la adresa lui Iosif Țiproc, directoarea Colegiului Doamna Stanca, Anamaria Marușca, directorul Centrului de Creație Felician Pop, precum și alți invitați, prieteni apropiați ai regretatului Iosif Țiproc.

Deasemenea în cadrul evenimentului au avut loc și câteva momente muzicale oferinte de cântărețul Petrică Mureșan care a interpretat o priceasnă în memoria acestuia emoționându-i pe toți participanții și George Negrea care a cantat o melodie despre cei plecați din țară pentru a căuta un trai mai bun.

Soția scriitorului, Mariana Țiproc, cu o emoție în suflet și cu ochii înlăcrimați, a mulțumit celor care au fost prezenți.

”Mulțumesc tuturor care sunteți prezenți și pentru că îi păstrați amintirea soțului meu. Cu greutate o spun, îi simt lipsa. Era un om care a avut mulți prieteni, de la copilași până la bătrâni, iar legătura dintre el și aceștia era una foarte importantă. Pentru fiecare reportaj pe care îl făcea avea satisfacția că a dus la bun sfârșit ceea ce a început. Iar dorința lui era să lase ceva în urma lui, astfel că reportajele le nota în cărțile lui”, a  mărturisit Mariana Țiproc.

Câteva cuvinte în memoria tatălui său a spus și fiica acestuia, Manuela Breban.

”Este greu să vorbesc de tatăl meu doar în câteva cuvinte. Sunt prea multe amintiri frumoase care mi-ar lua mult mai mult timp ca să vi le povestesc. Tata s-a născut cu dorința de a  scrie și cred că a lăsat în urma lui lucruri importante pentru sătmăreni. A fost un tată bun și iubitor”, a mărturisit Manuela Breban.

În încheierea acestui moment de comemorare a lui Iosif Țiproc, interpretul George Negrea a cântat la chitară un cântec ale căror versuri sunt scrise de Felician Pop, intitulat ”Țara noastă”.

Directorul Centrului de Creație, Felician Pop, spre finalul evenimentului, a anunțat câștigătorii concursului de reportaj, competiție făcută în memoria ziaristului Iosif Țiproc. La acest concurs au participat 52 de elevi din județul Satu Mare și au câștigat 16 elevi premiul III, 15 elevi premiul II și 7 elevi premiul I. Din partea familiei Țiproc s-a mai acordat un premiu în valoare de 200 lei pentru Daniel Krasznai, elevul care a recitat poezia în memoria regretatului Iosif Țiproc.

Lista celor premiați la concursul de reportaje

Marele Premiu: IANA FREZIA ELENA OPRIȘA  – Col. Nat. Ioan Slavici

Premiul familiei Țiproc – DANIEL KRASZNAI  – Lic. Tehn. Ardud

Premiul I :

Alexandra Vinț – Col. Naț. Doamna Stanca

Teodora Porumbăcean – C. N. M. Eminescu

Cristian Valicec – Lic. Tehn. Tășnad

Sanda Tincu –      Col. Naț. Doamna Stanca

Liliana Zimbru                        II

Claudia Pop                            II

Larisa Giurgiu                         II

 

sursa jurnaluldesatumare.ro

Lasati un comentariu