Lecţii despre siguranţă şi energie pentru „Şcoala altfel”

• publicat la: 7 aprilie 2014
Lecţii despre siguranţă şi energie pentru „Şcoala altfel”

Peste 3.000 de copii din unităţi de învăţământ situate în zona de activitate a E.ON România vor primi, în perioada 7-11 aprilie, lecţii despre siguranţă şi energie, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!

Voluntarii E.ON România, alături de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare vor prelua, în această săptămână, rolul de profesori pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Grigore Moisil din municipiul Satu Mare.

Prin intermediul unor lecţii interactive privind utilizarea corectă a surselor de energie şi  modul de comportament în caz de incendii sau alte situaţii cu potenţial devastator, copii vor  învăţa ce trebuie să facă pentru a evita pericolele şi pentru a avea o copilărie în condiţii de siguranţă.

Prin respectarea unor reguli minime şi prin supravegherea atentă a copiilor de către adulţi, putem avea convingerea că cei mici nu vor avea de suferit în urma unor situaţii neprevăzute.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România au reînnoit, în data de 25 septembrie 2013, parteneriatul „Împreună pentru siguranţă”, încheiat în anul 2012. În cadrul acestuia, cele două părţi au derulat în comun campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

În baza acestui parteneriat, I.G.S.U. şi E.ON România au implementat deja la nivel naţional trei ample campanii: F.O.C – Flăcările Omoară Copii” (lansată în luna septembrie 2012), R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale” (lansată în luna noiembrie 2012), respectiv RISC. Siguranţa NU e un joc de noroc!“ (lansată în luna decembrie 2013)   prin intermediul cărora milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate. Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

Programul derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” se desfășoară în perioada 7- 11 aprilie 2014 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.

 

Lasati un comentariu