O metodă inedită de plantare a căpşunilor

• publicat la: 3 aprilie 2014
O metodă inedită de plantare a căpşunilor

Oferim o super-idee de plantare a căpşunilor, potrivită mai ales pentru cei care nu dispun de mult spaţiu în grădină.

Preţurile mari ale terenurilor din preajma marilor oraşe au determinat oamenii să cumpere suprafeţe mici. După ridicarea casei şi construirea aleilor, micuţul spaţiu verde rămas nu prea lasă loc pentru altceva în afară de gazon şi câţiva pomişori.

Dar, pentru fanii căpşunilor, avem o super-idee: plantarea acestor delicioase fructe în jgheaburi. Dacă aveţi un jgheab vechi, din metal sau PVC, puteţi să îl refolosiţi inteligent pentru plantarea căpşunilor.

Primul pas este înfundarea găurii mari a jgheabului, care se poate face cu spumă poliuretanică. Apoi, facem câteva mici găuri pe fundul jgheabului, din 12 în 12 centimetri.

Apoi se pune pământ (de preferinţă, pământ negru de pădure) şi se plantează căpşunile, la o distanţă de cel puţin 15 centimetri una de cealaltă.

Jgheabul refolosit se plasează într-un loc care are o expunere zilnică la soare de cel puţin şase ore. De exemplu, poţi „agăţa” jgheabul pe gardul curţii sau chiar pe pereţii exteriori ai casei.  Se udă moderat, searam, atunci când soarele a apus.

Întrucât jgheabul este îngust, cele mai multe dintre fructe se vor dezvolta în afara lui, fiind extrem de uşor (şi de plăcut) de cules. Cultivatorii recomandă ca, în primul an, să rupeţi primele flori ale căpşunilor (cele care dau în mai sau la începutul lui iunie). În a doua parte a lunii iunie, nu mai rupeţi florile şi lăsaţi-le să de dezvolte în fruct. Veţi obţine atât plante mai viguroase, cât şi fructe mai mari.

sursa rostiri.yahoo.com

Lasati un comentariu