Poliţia ne informează

• publicat la: 5 aprilie 2014
Poliţia ne informează

Ieri, 03 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Posturilor de Politie Santau si Sauca, au efectuat  o actiune pe linie de braconaj piscicol, fiind identificaţi la pescuit, pe canalul Ier în zona comunei Pir, doi bărbaţi din localitate, care pescuiau  cu beţe, având asupra lor  cantitatea de 3 kg peste din specia caras.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul prin ori ce metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție, .

În cadrul acţiunilor specifice întreprinse de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Carei, de localizare şi depistare a persoanelor urmărite, au identificat si retinut pe V. Gioni, de 29 ani din Carei, fără ocupatie, care posedă mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Carei,  având de executat 2 ani inchisoare pentru săvârşirea infractiunii de furt calificat.

Susnumitul  a fost depus in arestul I.P.J. Satu Mare .            

            Joi, 03 aprilie a.c., a fost depistat în trafic, de către poliţiştii Secției de Poliție 9 Negrești Oaș,  D. Vasile de 57 ani din comuna Racșa, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia, având permisul de conducere anulat din cursul anului 2011.

            Susnumitului i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căruia permisul de conducere i-a fost anula.         

 La data de 03.04.2014,  ora 19,40 pe DN 19 F la intersectie cu DJ 195, în afara localităţii Mediesu Aurit, a avut loc un eveniment rutier.  P. Mihaela de 26 ani, din Satu Mare, conducand auto marca Renault, a acroșat un minor de 14 ani, din Potău, care circula în calitate de biciclist,   iar la intersecția susmenționată nu a acordat prioritate de trecere autoturismului care circula pe drumul prioritar.

             În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.            

            În noaptea de 3/4 aprilie a.c., poliţiştii de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban Satu Mare au desfaşurat o acţiune pe linie de contrabandă.

            Cu această ocazie, pe raza municipiului,  au identificat 2 autovehicule pe care  ocupanții acestora le-au abandonat pe un câmp, la ieșirea din municipiu spre localitatea Lazuri. Intr-unul dintre  autovehicule au fost găsite 15.000 pachete țigarete (300.000 fire) marca Jin Ling de proveniență Ucraina si 2 aparate de supraveghere pe timp de noapte.

            Ulterior, pe str. Barițiu a fost oprit în trafic un alt autovehicul, în care se aflau trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 31 ani, doi având domiciliul în localitatea Porumbeşti iar cel de al treilea în Cidreag. De asemenea în autovehicul se aflau bancheta spate și roata de rezervă ale autoturismului în care au fost găsite țigările.

            Cazul a fost predat polițiștilor din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiteri infracțiuni de contrabandă.

            In cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 225 sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.267 lei.                       

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat  57 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.500 lei.

 

Lasati un comentariu