Prefectura se implică în problema retrocedărilor

• publicat la: 7 aprilie 2014
Prefectura se implică în problema retrocedărilor

Ca umare a audienţelor susţinute în data de 18 martie a.c., prefectul Eugeniu Avram a convocat pentru astăzi, 7 aprilie 2014 o întâlnire prin care s-a încercat clarificarea situaţiei din localitatea Păuleşti privind retrocedarea terenurilor unor cetăţeni în favoarea familiei Demian.  Întâlnirea s-a desfăşurat în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, cu participarea prefectului Eugeniu Avram, subprefectului Altfatter Tamas, şefului Serviciului Juridic din Instituţia Prefectului, Cosmin Dorle, specialiştilor din Instituţia Prefectului şi ai Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Satu Mare. Au fost mai fost prezenţi primarul comunei Păuleşti, Nagy Iosif, un grup de cetăţeni şi moştenitorul terenurilor retrocedate sau în curs de retrocedare, Marius Demian.

“Ne-am întâlnit să încercăm să deblocăm situaţia, de aceea am solicitat organizarea acestei întâlniri. Am spus că este momentul să identificăm împreună soluţii administrative în acest sens. Dacă exista deschidere şi transparenţă către oamenii din localitate nu s-ar fi ajuns aici” a declarat prefectul Eugeniu Avram. 

După ce au fost ascultate toate punctele de vedere, specialiştii din Comisia Judeţeană de Fond Funciar au cerut Comisiei Locale de Fond Funciar din Păuleşti să analizeze în continuare posibilităţile care există pentru ca pretenţiile în natură ale familiei Demian să fie onorate. Pe de altă parte, membrii Comisiei Judeţene de Fond Funciar au declarat că o dată cu finalizarea procesului de inventariere a terenurilor de pe raza judeţului Satu Mare, există baza legală ca familia Demian să primească suprafaţa de teren neretrocedată la această dată, pe teritoriul altei  unităţi administrativ-teritoriale.

Reprezentantul familiei moştenitoare s-a arătat deschis către această ofertă, liniştindu-i pe cetăţeni cu privire la posibila retrocedare a terenurilor de sub casele lor.

În calitate de preşedinte al Comisiei Judeţene de Fond Funciar Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram a transmis că vor fi întreprinse toate demersurile legale din punct de vedere administrativ pentru ca acest conflict de natură funciară să înceteze la Păuleşti.

Lasati un comentariu