Primarul solicită sprijin pentru instruire în caz de seism

• publicat la: 14 aprilie 2014
Primarul solicită sprijin pentru instruire în caz de seism

Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(CJSU) de la nivelul judeţului Satu Mare s-a reunit astăzi, 14 aprilie 2014, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” pentru a discuta pe tema „Managementul situaţiilor de urgenţă generate de seisme”.

La şedinţă au participat prefectul Eugeniu Avram în calitate de preşedinte al CJSU Satu Mare, împuternicitul la comanda ISU „Someş” Satu Mare, col. Dan Gheorghe, primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, reprezentantul local al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Angel Bustan, reprezentanţii E-ON Gaz, Electrica şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului, respectiv ai ISU „Someş” Satu Mare.

În cadrul şedinţei s-a discutat despre riscurile care pot apărea în cazul unui cutremur la Carei, despre modul în care trebuie făcută informarea populaţiei, despre planificarea, pregătirea resurselor şi serviciilor.

Discuţiile au pornit ca urmare a exerciţiului de simulare în caz de dezastre din data de 29 noiembrie 2013 de la Carei şi au vizat reactualizarea informaţiilor şi planurilor pentru situaţii de urgenţă în  municipiul Carei.

“A fost o întâlnire foarte bine venită, aplicată, o ocazie bună să ne responsabilizăm. Necesitatea acestei întâlniri a pornit de la domnul primar Kovacs Eugen. Autorităţile locale din municipiul Carei trebuie să fie instruite, să ştie clar ce să facă într-o astfel de situaţie” a declarat prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram.

În judeţul Satu Mare, zona Careiului este considerată cu risc principal de cutremur, ultimul seism având loc în anul 1834.

comentarii

de seismograf la 15 aprilie 2014 - 08:45

in caz de seism o sa se sprijine primarul pe firma din marghita pe care o aduce ca sa ia de la gura careienilor si putinele locuri de munca si de unde isi alimenteaza conturile ca doar nu degeaba varsa catre sefu din marghita miliardele careienilor!

de crestin la 18 aprilie 2014 - 06:57

sprijin ar trebui sa ceara si de la familie sau apropiati ca sa il indrume pe calea cea dreapta si sa nu mai manjeasca toate sarbatorile cu prezenta sa in toate bisericile crestine unde se baga in fata pe locul oamenilor si sfidator se uita la oameni fara sa isi faca cruce!

tupeul acestui om nu are margini.
nici de sfintele sarbatori nu inceteaza sa umble dupa voturi cu minciuni si falsa pocainta.a nenorocit tinerii intelectuali ai orasului care sunt nevoiti sa mearga in alte orase pentru un loc de munca si acum a pus ochii pe Sfanta Biserica!Aferim!

de o-dam-anonima la 24 aprilie 2014 - 18:50

Faptele. Hidroserv, o firmă ce deserveşte Hidroelectrica, rupe un stăvilar şi comuna Lugaşu de Jos rămâne fără apă, adică exact ce-şi doreau sătenii în preajma Paştilor. Primarul urbei, Şorban Levente, vorbeşte făţiş de un act de sabotaj, pentru că echipa care a lucrat era condusă de un liberal, iar liberalii sunt în ură cu udemeriştii.

Cred că domnul primar a văzut prea multe filme cu terorişti. Dacă toate prostiile comise în industrie, agricultură sau finanţe ar fi taxate ca acte de terorism, fără discuţie Bucureştiul ar fi capitala Al Qaeda. Realitatea este, însă, alta. Poporul ăsta are un talent aparte de a se pricopsi cu tot felul de hoţi, nulităţi profesionale sau inşi de-a dreptul imbecili ajunşi în posturi exclusiv pe criterii politice.

Deşi incidentul este unul serios, şeful de la Hidroelectrica, omul care nu are nume ci doar o calitate, aceea de prinţ consort al deputatei Lucia Varga, habar nu avea ce se întâmplă pe moşia lui. Şi nici n-avea cum, că el a fost numit director în instituţie doar ca să încaseze un salariu nesimţit de mare. Meseria, profesionalismul, cunoştinţele sunt pentru subalterni.

La nivel naţional, mii de asemenea indivizi zac în funcţii de decizie, aşa că nu trebuie să ne mirăm că am ajuns unde am ajuns. Cum trăim într-o ţară în care instituţia sinecurii este impregnată în codul genetic, eu unul nu mai văd decât o singură soluţie. Românul să plătească salarii grele soţiilor, amantelor, fiilor şi naşilor celor aflaţi la putere, cu condiţia ca aceştia măcar să nu vină la serviciu. Toţi am avea de câştigat.

de caritas la 3 mai 2014 - 18:40

tot e bine ca nu solicita sprijin pentru continuarea lucrarilor la fabricuta de mobila pentru robika ca a ramas neterminata si centrala termica si multi bani se duc pt protectie la bucuresti si satmar si nu mai ramane si pentru vabon society

Lasati un comentariu