Vicepreşedintele CJ Bihor, acuzat de luare de mită şi spălare de bani

• publicat la: 24 aprilie 2014
Vicepreşedintele CJ Bihor, acuzat de luare de mită şi spălare de bani

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus urmărirea penală a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Iosif Francisc Kiss, preşedinte al CJ Bihor la data comiterii faptelor, pentru luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenite şi spălare a banilor (trei fapte), se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Alături de acesta sunt cercetaţi Alexandru Mudura, administrator al grupului de societăţi Lotus Market Oradea, pentru spălare a banilor (două fapte), Vilmos Laszlo Bojtor, pentru complicitate la luare de mită şi spălare a banilor (trei fapte), Gheorghe Ioan Roatiş, administrator al societăţii Martex Trans SRL Oradea, pentru spălare a banilor, Beheamin Rus, administrator al grupului de societăţi Selina Oradea, pentru spălare a banilor (două fapte), Ferenc Miklossy cetăţean maghiar, administrator al societăţii Keviep Kft Debreţin, Ungaria, pentru spălare a banilor, Ferenc Laszlo Miklossy, cetăţean maghiar, administrator al societăţii East Bau Construct SRL Oradea, pentru spălare a banilor.

Potrivit ordonanţei de începere a urmăririi penale, Alexandru Iosif Francisc Kiss, Vilmos Laszlo Bojtor şi Beneamin Rus au conceput şi pus în aplicare un mecanism financiar complex, implicând societăţi din România, respectiv Selena SRL Oradea şi Trameco SA Oradea, dar şi din SUA – Wasleys Worldwide LLC Washington, prin intermediul căruia, în perioada 2005 – 2006, a fost disimulată plata sumei de aproximativ 600.000 de euro.

Cei aproximativ 600.000 euro reprezintă, potrivit anchetatorilor, foloase necuvenite pe care Beneamin Rus, în calitate de proprietar şi administrator al grupului de societăţi Selina Oradea, le-a plătit lui Alexandru Iosif Francisc Kiss, preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor la data comiterii faptelor, pentru ca acesta să favorizeze societatea Selina în cadrul procedurilor derulate de CJ Bihor pentru vânzarea unor terenuri din municipiul Oradea.

Prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu de către suspectul Kiss Alexandru-Iosif-Francisc, în cadrul celor două proceduri de vânzare de terenuri, Consiliul Judeţean Bihor a fost prejudiciat cu circa 8,6 milioane euro, susţin procurorii.

Totodată, Kiss, Mudura, Bojtor, Roatiş, Miklossy Ferenc şi Miklossy Ferenc Laszlo sunt acuzaţi că au conceput şi pus în aplicare un mecanism financiar complex, implicând societăţi comerciale înregistrate în România – Eco Bihor SRL Oradea, East Bau Construct SRL Oradea, Martex Trans SRL Oradea, în Marea Britanie – Ariston Distribution Corporation LTD Londra şi în Ungaria – Keviep Kft Debreţin, prin intermediul căruia, în perioada 2003 – 2004, a fost disimulată plata sumei de 300.000 de euro.

 

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 24 aprilie 2014 - 17:26

Oare când își va face timp Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Satu Mare și pentru UDMR-ul din Carei? Ar cam fi cazul!!!

Marele și misteriosul grof careian al copy & paste-ului, consilierul personal – redactor șef nu se dezminte.
A publicat și azi pe maculatura – hârtia igienică “N&V” al treilea episod din serialul de groază numit “Buletin de Carei – exersează “doar” linșajul mediatic sau este un nou tip de Securitate? (3.)”.
In tot episodul nu se face nici o trimitere clară la subiectul anunțat in titlu, tot suspensul este lăsat pentru ultimele două propoziții unde se aruncă fără nici o argumentație logiă o piatră în lacul Ianculești, doar-doar va face niscaiva valuri și va speria carașii cei borțoși ai UDMR-ului local:

„Se pare că recent destrămata USL s-a străduit să introducă în România această versiune particulară a dictaturii. (Notă: Autorul Boros Erno face referire la linșajul mediatic, la execuțiile mediatice, la metodele de ucidere a democrației care se pot numi și „dictatura media”). Semnele arată că pe plan local, adică în Carei, introducerea dictaturii media se face de ziarul online Buletin de Carei.”

Fiindcă toată snoava a fost lăsat de Boros în coadă de pește, înseamnă că serialul va mai urma (Folytatjuk).

Apropo de lacul Ianculești. Se pare că în noaptea de 12/13 aprilie a avut loc un incident soldat cu un schimb de înjurături și pietre între niște localnici înfierbântați de băutură și turiștii care campau în noaptea respectivă pe malul lacului. Evenimentul este anchetat încă de Poliția din Carei deci nu ne putem pronunța fiindcă nu cunoaștem detaliile întâmplării.

Același lucru ar fi trebuit să-l facă și Boros Ernö, adică să se abțină, până când nu va apărea comunicatul oficial al Poliției locale despre caz. Dar individul Boros Ernö nu s-a putut abține să nu incite, să nu provoace, publicând povestea respectivă sub titlul: „Manifestare antimaghiară la lacul de pescuit Ianculești” și atrăgându-și din nou, inevitabil, și niscaiva înjurături de mamă.

de Crapul la 24 aprilie 2014 - 17:37

ca de obicei hotul striga hotul.Asa si boros care ia salar de la primaria carei si nu da pe la servici de 5 ani cu acceptul tacit al primarului Kovacs trebuie sa deturneze atentia de la adevarata fata a lucrurilor de la Ianculesti al carui pamant este ravnit de primari!
cei cativa tineri bauti au strigat lozinci antiKovacs la lacul Ianculesti si pescarii de la lac au fost deranjati vizibil de scandari asa ca au tabarat asupra tinerilor! in frunte cu poaznicul platit de primaria Carei.printre ei si medicul turmentat mare luptator dar fara chitanta la pescuit.
Politia ancheteaza ce ise spune de sus la fel cum ecsedi trimite echipajele politiei locale zilnic in Ianculeasti sa amendeze false actiuni ale satenilor care nu accepta cizma udemerista pe gat!
Aceasta e adevarata problema in Ianculesti!Nu tinerii au inceput bataia doar ca politia incearca sa i sperie si ii pune sa isi ceara iertare de la primar cica!
Cand va ancheta POLITIA ROMANA consilietul primarului car eia salar de la statul roman dar nu pe la serviciu?

de copy-paste la 24 aprilie 2014 - 18:02

Macar puteati merci pt informatii
Daca fot sters ce am scris……
Nem korekt…baietii…

de motii la 24 aprilie 2014 - 18:29

astazi in ianculesti omul primarilor romica care a fost pus sa isi faca asociatie de 3 oameni ca sa mai ia din pasunea oamenilor a sarit la bataie si a impartit la pumni pe la cei care treceau pe langa el..politia ancheteaza pe cei care au incasat pumnii ca sa nu supere primaru

de cipri la 24 aprilie 2014 - 18:55

politia, militia tat una i
aceasi marie cu alta palarie
nu i rom e rom supirior

de gareta la 24 aprilie 2014 - 19:17

margareta e pupila fotbalistului
si trebe sa bage zizanie intre sateni
ca apoi sa meraga cu plingerile la judet
la mircica fara frica
si sa bage dubele peste moti
ca bun e pamantul si trebe la jenica
ca iar ramane in fundu gol
ca si inainte de alegeri
si iar ajunge sa frece picioarele la scaune
cand fiscu bate la usa dupa datoriile
da e bun la tulipani de saf
ca nu au altu mai bun

de ferike la 25 aprilie 2014 - 07:03

Miklossy Ferenc nu este defel un anonim el fiind şi preşedintele Camerei de Comerţ din Debreţin.
poate intreba la el si cum venit firma de paza la castelul din carei tot din debretin si cum venit marconst marghita cu koloman la kovacsbacsi?
si de unde atatea case si masini la copii la unu cu salaru taiat?

de judecata la 25 aprilie 2014 - 10:34

asta nu e tot spalare de bani?
ca doar nu vreti sa cred ca o carare costa 245 de mii de lei de facut…
http://www.buletindecarei.ro/2013/09/primaria-carei-a-achitat-lucrari-din-zona-monumentului-cu-18-zile-mai-devreme-decat-le-a-receptionat.html

Lasati un comentariu