Activităţi de educaţie rutieră

• publicat la: 13 mai 2014
Activităţi de educaţie rutieră

Educaţia rutieră a celor mici, dar şi a celor mari reprezintă o prioritate pentru Poliţia sătmăreană. Luna mai este, de regulă, o lună plină de activităţi educative şi  concursuri cu tradiţie adresate atât preşcolarilor, cât şi elevilor de gimnaziu şi liceu.

            Concursul Suntem mici, dar circulăm corect! organizat pentru a opta oară în acest an de Grădiniţa 14 mai în parteneriat cu IPJ Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar îşi va desemna câştigătorii fazelor locale în data de 15 mai 2014. Numai la faza locală pe zona Satu Mare s-au înscris, până în acest moment, 9 echipaje formate din câte 2 copii, reprezentând tot atâtea grădiniţe.

Cele mai bune 12 echipaje desemnate în cadrul concursurilor locale organizate la Satu Mare, Carei, Tăşnad şi Negreşti Oaş se vor întâlni în data de 21 mai, la GPP 14 mai, acolo unde se va desfăşura faza judeţeană a concursului adresat micilor pietoni.

Un alt concurs devenit o tradiţie în plan naţional se adresează echipajelor formate din elevi de gimnaziu, precum şi echipajelor formate din liceeni. Faza judeţeană a concursului Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă! va avea loc la Şcoala Gimnazială Mircea Eliade din Satu Mare, în data de 27 mai 2014, când cei înscrişi în concurs vor trebui să dovedească atât cunoştinţe teoretice temeinice, cât şi abilităţi practice demonstrate cu bicicleta în poligonul-şcoală. Cele mai bune echipaje vor reprezenta judeţul nostru la faza naţională a concursului.

Totodată, IPJ Satu Mare în parteneriat cu Fundaţia Maria şi Radio Transilvania Satu Mare continuă până la mijlocul lunii iunie, activităţile din cadrul proiectului Poliţist Junior, aflat la al treilea an consecutiv. Preşcolari din 10 grădiniţe, dar şi şcolari mici au fost deja invitaţi să participe în perioada următoare la activităţi de educaţie rutieră desfăşurate în teren, acolo unde participanţii pot deveni pietoni responsabili, apoi pot dirija circulaţia alături de poliţiştii rutieri.

O astfel de activitate la care au participat peste 60 de preşcolari de la GPP nr. 9 , a avut loc marţi, 13 mai 2014, pe bulevardul Cloşca din Satu Mare. Copiii au repetat regulile de circulaţie pietonală împreună cu inspector de poliţie Hrihorişan Felicia, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au învăţat în mod practic să traverseze corect strada, iar apoi au jucat pe rând rolul de Poliţist Junior, dirijând circulaţia alături de agent şef principal Cosma Radu şi agent principal Oşan Andrei, poliţişti în cadrul Biroului Rutier  Satu Mare.

Lasati un comentariu