Caruselul Surprizelor în Colegiul 2 Satu Mare

• publicat la: 5 mai 2014
Caruselul Surprizelor în Colegiul 2 Satu Mare

Concomitent cu alegerile europarlamentare ce se vor desfăşura în data de 25 mai 2014,în judetul Satu Mare vor avea loc si alegeri parţiale pentru locul  vacant din Parlament,în Colegiul2,rămas liber după plecarea deputatului liberal Ovidiu Silaghi în Parlamentul European pe postul lui Cristian Buşoi.

Locul vacant din Colegiul 2,pentru Parlamentul României,  a reusit să  incite spiritele şi să creeze  o serie de surprize care bulversează momentan viaţa politică a întregului judeţ.

Sărbătoarea câmpenească de la Sâmbra Oilor  a fost  una specială în acest an ,aici  reunindu-se politicienii de seamă ai  tuturor formaţiunilor aspirante la  fotoliul vacant de deputat din Parlament.

Încă de la prima oră, anunţul potrivit căruia liberalul Ovidiu Silaghi a fost desemnat de către conducerea PSD Satu Mare ca şi candidat al USL  pentru Colegiul 2 Satu Mare a încins rapid tastaturile corespondentilor de presă.

Ziua de luni a consfinţit cele afirmate de către Victor Ponta la conferinţa de presă din Negreşti Oaş şi astfel,alianţa sătmăreană  PSD-UNPR-PC,îl are pe Ovidiu Silaghi ca şi candidat oficial,înregistrat la BEJ,bineînţeles după ce a semnat şi adeziunea la PSD Satu Mare.

Fieful UDMR, cum mai este catalogat Colegiul 2,are şi un candidat  al acestei uniuni în persoana tânărului  Nagy Szabolcs care însă nu a depus  la BEJ şi  sigla UDMR deoarece staff-ul său a uitat să o înregistreze odată cu candidatura, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Drept urmare,UDMR va apărea pe buletinele de vot fără sigla partidului.

Surprizele continuă în Colegiul 2 şi astfel ,luni 5 mai 2014,la BEJ Satu Mare  a fost înregistrată şi candidatura fondatorului  Partidului Poporului,Dan Diaconescu. Acesta a  fost prezent şi duminică la Sâmbra Oilor ,  însoţit de preşedintele partidului , Simona Man.

În cursa pentru locul vacant de deputat din Colegiul 2   s-au mai înscris Laura Bota (PMP), Ileana Blidar (PDL) și Sergiu Băbășan (Forța Civică).

Colegiul nr. 2 are  în componenţă 20 de secţii de votare din municipiul Satu Mare (numerele 26 – 43, 47, 49-51), şi secţiile de votare din comunele Apa, Culciu, Medieşu Aurit, Odoreu, Păuleşti, Valea Vinului şi Viile Satu Mare.

Alegerile parţiale pentru locurile vacante din Parlament, vor fi simultane cu europarlamentarele în zece colegii din judeţele Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Timiş, Satu Mare, precum şi în Bucureşti.

comentarii

de un caraian la 7 mai 2014 - 09:45

dapoi psd nu a avut un om de valoarea lui silaghi pentru candidat la colegiul 2?
acum am inteles de ce a trebuit sa trece omu la psd ca sa nu se faca de rusine pesedistii cu ce oameni au la ei in partid…..la fel ca la udmr care cica au uitat sigla…faine specimene…incercati ceva lecitina

Lasati un comentariu