Comemorarea lui Simion Bărnuţiu la Carei

• publicat la: 28 mai 2014
Comemorarea lui Simion Bărnuţiu la Carei

  Miercuri, 28 mai 2014,de la ora 10.15 în fața bustului lui Simion Bărnuțiu din municipiul Carei a avut loc un scurt moment comemorativ în memoria celui care a fost un cunoscut istoric, filosof, profesor, om politic și lider al mișcării revoluționare din Transilvania.

        Simion Bărnuțiu s-a născut în 28 iulie 1808 la Bocșa, iar între 1820 și 1825  a studiat la Gimnaziul Piarist din Carei.

        Personalitate remarcantă  a culturii naționale, și-a dedicat întreaga activitate pentru  interesele naționale ale poporului român, rămânând în memoria  noilor generații prin voința sa tenace și valoarea morală a creațiilor științifice.

        Anul acesta se împlinesc  150 ani de la trecerea în neființă a acestuia.

La eveniment au  participat reprezentanți ai Direcției de Cultură Carei, ai Bibliotecii Municipale Carei și un grup de elevi de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” din Carei, însoțiți de profesori și de directorul adjunct al instituției, dl. Mircea Nadăș.  Bogdan Georgescu a deschis evenimentul, menționând importanța cunoașterii personalităților locale și a celor care au avut tangență cu municipiul nostru, iar referentul Adrian Ștefănuți a prezentat pe scurt detalii din  biografia lui Simion Bărnuțiu.

        La final au fost depuse coroane la bustul acestuia de către cei prezenți.

comentarii

de profesor la 29 mai 2014 - 06:43

Simion Barnutiu a fost un mare patriot roman si ar trebui ca elevii sa invete mai multe despre personalitatea lui.A fost un elev eminent chiar daca a fost obligat sa isi desavarseasca studiile in doua limbi.

de alt profesor la 29 mai 2014 - 08:58

perfect de acord…
nici na ar trebui admisi in scoala
fara sa stie!

de ceamaibunacomemorare la 29 mai 2014 - 09:46

sa aveti rezultate bune la bac
mult succes !

de vio la 29 mai 2014 - 10:08

ar trebui sa scrii si despre cum termina cei de liceul din spatele bustului fara sa vorbeste la ei romaneste da piroska de la inspectorat trece la ei una doua spre multe succesuri!

de nulitatea la 29 mai 2014 - 11:28

de ce arati spre gard vecinu?
citi au luat bac ul ?
Zero!Zero!
Solutia schimbati garnitura!

de click la 29 mai 2014 - 13:15

oare ministerul educatiei va explica cum au luat diploma de bacalaureat zeci de persoane care nu ştiu romaneşte ?????
oare in ungaria exista roman care a terminat scoala fara sa stie ungureste ????
din pacate maghiarii suntet extremisti si nu invers , nu v-ati saturat de acest teatru ? …cei din Ungaria nu prea dau 2 bani pe voi, doar unii politicieni pentru cateva voturi in plus…
cum ar fi ca unguriii care nu stiu limba romana si nu respecta tara in care s-au nascut si nu vor sa invete limba statului in care s-au nascut sa fie expulzati in campia panoniei …????…
….acum sa vedeti ce injuraturi imi iau de la cei vizati !!!!

Lasati un comentariu