Familia Manoleanu în concert la CAREI

• publicat la: 20 mai 2014
Familia Manoleanu în concert la CAREI

Direcția  de Cultură și Sport a municipiului Carei vă invită la concertul  cameral extraordinar „Muzicieni Români – Familia Manoleanu” care  va avea loc joi, 22 mai 2014 de la ora 19.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din  municipiul Carei. 

Îi veți putea urmări pe Bianca Manoleanu (soprană), Stanca Manoleanu (soprană), Remus Manoleanu (pian) și Roman Manoleanu (pian).

În program vor fi interpretate lucrări de: Dvorák,Delibes, Gounod, Massenet, Enescu, Rahmaninov, Mahler, Chausson,Strauss, Fauré, Wolf.

Soprana Bianca Manoleanu a fost eleva Emiliei Petrescu și a Christei Ludwig.Este conferențiar universitar la catedra de lied-oratoriu și Decan la Universitatea  Nationala de Muzicadin București. A ordează genul vocal simfonic și creația de lied.

În  anul 1986 a obținut premiul I la Concursul de interpretare „Gh.Dima” şi „Premiul criticii muzicale”.A  participat la numeroase turnee în ţară şi străinătate, în oraşe din Europa, S.U.A., Japonia.

Remus Manoleanu s-a născut la Alba Iulia în 1949.0A  absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti în 1972 și Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, după care a urmat cursuri de specializare în Conservatorul P. I. Ceaikovski  din Moscova. Este doctor în muzică și Conferenţiar Universitar Doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A participat la numeroase festivaluri în orașe precum: :Basel, Oldenburg, Berlin, São Paulo, Londra, Dublin.

Stanca Manoleanu a debutat în viața artistică la vârsta de 6 ani. Este licențiată în interpretare muzicală, specializarea pian și master în artă vocală. În 2009 obține Premiul al III-lea la Concursul Național de Lied Românesc de la Brașov. Susține o serie de recitaluri de lied în Bucuresti, Baia-Mare, Bistrita, Ploiești,Târgoviște, Constanța, Satu-Mare, Timișoara. A debutat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti cu  rolul Donnei Anna din cunoscuta operă Don Giovanni  de Mozart. 

Roman Manoleanum, fiul cunoscutului pianist Remus Manoleanu, a absolvit  Universitatea Națională de Muzică din București, urmând un stagiu de doi ani la Conservatorul Regal de Muzică din Bruxelles cu Michail Faeman. A debutat cu Concertul de Ceaikovski in 2006,alături de Orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti” din Satu Mare.

A participat la cursurile de maiestrie (Master Class) cu Ian Hobson,Tamas Vesmas, Elisso Wirsaladze. In prezent este doctorand la Universitatea Națională de Muzică din București. 

Evenimentul se desfășoară în cadrul stagiunii centenare 1913/14 – 2013/14 .Intrarea  este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.

Lasati un comentariu