Guvernul răsplătește fidelitatea UDMR din bani publici

• publicat la: 9 mai 2014
Guvernul  răsplătește fidelitatea UDMR din bani publici

De Ziua Europei, zi în care sărbătorim o construcție politică ce are la bază pacea și toleranța între națiile sale, doresc să atrag atenția asupra unei fapte grave prin care Guvernul României înțelege să răsplătească un anumit tip de fidelitate politică din banii noștri, ai tuturor. Este vorba despre o recentă Hotărâre de Guvern prin care este alocată revistei 100% maghiare Szekelyfold (Ținutul Secuiesc) suma de 30.000 lei din bugetul public.

Doresc să fac următoarele comentarii: 

1. În Europa, comunitățile multietnice se respectă și își promovează identitatea culturală în toate limbile recunoscute oficial, atunci când editează publicații plătite din bugetul statului.

2. Revista Szekelyfold este o publicație care publică materiale și mesaje electorale ale UDMR și ar fi interesant de văzut dacă și cum sunt suportate costurile pentru acestea.

3. Am tot respectul pentru cetățenii români de etnie maghiară ai acestei țări și știu că avem cu toții aceleași probleme pentru că trăim în aceeași țară. Găsesc pur politicianistă propaganda separării oricărui tip de „ținut” secuiesc sau de altă natură de granițele țării și consider că o organizație sau publicație ce promovează acest gen de mesaje se situează clar în afara legii pentru că promovează dezbinarea statului român.

4. Vreau să înțeleg cum sunt selectate investițiile Ministerului Culturii în condițiile în care, în ultimele săptămâni în care am vizitat zeci de sate transilvănene, am constat că există zeci de monumente românești lăsate în paragină, biserici seculare care stau la mila credincioșilor și de care statul român a uitat.

Solicit pe această cale clarificări Guvernului României și Ministerului Culturii și cred că este necesară o analiză a felului în care sunt folosiți banii noștri la revista Szekelyfold.

Norica Nicolai,

Membra a Parlamentului European din partea PNL

Lasati un comentariu