„Ielele sau… NuIelele ?”

• publicat la: 21 mai 2014
„Ielele sau… NuIelele ?”

  Marți, 20  mai 2014, de la ora 19.00, Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi  din Carei a găzduit premiera spectacolului de teatru „Ielele sau… NuIelele ?” în interpretarea tinerilor actori, componenți ai trupei M.E.E.M., din cadrul Centrului Cultural al municipiului Carei.

        Timp  de 45 de minute, spectatorii prezenți în număr considerabil, au  intrat într-un univers fascinant, dominat de efecte de lumini,muzică electronică, elemente de teatru fizic, presărate cu secvențe inspirate din folclorul românesc, cu trimitere la o serie de superstiții legate de iele și de influența acestora asupra oamenilor.

        Spectacolul,creație proprie a trupei, a mizat pe problema specifică zilelor  noastre, ritmul năucitor impus de societatea actuală, care ne obligă la superficialitate și la ignorarea aspectelor cu adevărat  importante pentru noi, prieteni, familie și…  comunicarea cu aceștia. Personajele trec printr-o serie de stări, de-a lungul  reprezentației, transformându-se, recunoscând că viciile,ignoranța sau prostia și-au pus amprenta în mod negativ asupra lor  și le-au alterat relația cu semenii lor și chiar cu propria lor  conștiință.  Finalul, tensionat, aduce cu un ritual de purificare,menit să transforme lucrurile și să îi readucă pe drumul cel  bun. Însă care e este acesta? Fiecare personaj își stabilește  singur prioritățile, până la urmă traseul prin viața fiecăruia,fiind stabilit de influența din jur și de propriile decizii… 

        Dan  Coșarcă,Adina Doiciar, Janet Drimus, Iulian Lucuța, Gabriela Marincaș,Evelin Nagy, Claudian Șiman au transmis prin entuziasmul caracteristic  vârstei, talent și dăruire o energie profundă  publicului.  Spectacolul a fost completat de prezența ielelor,interpretate de Marina Bidian, Patricia Jurj și Alexandra Olariu,care au oferit un plus de mister și sensibilitate desfășurării acțiunii.

        Prestația  tinerilor a fost recompensată cu îndelungi aplauze la finalul spectacolului.

        Coordonatorul trupei,  Adrian Ștefănuți felicită protagoniștii pentru modul în care au reprezentat viața în scenă și aduce mulțumiri colegilor de la Direcția de Cultură și Centrul Cultural Carei, Muzeul Municipal Carei, Biblioteca Municipală, reprezentanților media și tuturor celor implicați în proiect.

Lasati un comentariu