Înscrieri pentru stagiu de pregătire în străinătate pentru tineri antreprenori

• publicat la: 1 mai 2014
Înscrieri pentru stagiu de pregătire în străinătate pentru tineri antreprenori

Departamentul pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, prin Directia  Implementare Programe pt IMM implementeaza programul ERASMUS PENTRU TINERI INTREPRINZATORI, prin care tineri intreprinzatori au posibilitatea (daca doresc) sa efectueze un STAGIU DE PREGATIRE DE 3 LUNI DE ZILE IN STRAINATATE la un antreprenor cu experienta, prin care sa isi dezvolte abilitatile necesare conducerii afacerii proprii in care este implicat.

Sunt acceptati in program viitori intreprinzatori (care  au intentia ferma de a dezvolta o afacere) sau intreprinzatori care au pornit o afacere in ultimii 3 ani. Nu este impusa nicio limita de varsta!

Important este sa existe o idee de afacere sau un proiect  concret, reflectate intr-un plan de afaceri, iar printr-o scrisoare de intentie sa se demonstreze clar motivarea si angajamentul ferm al intreprinzatorului de a se implica intr-o relatie de business cu un intreprinzator experimentat din Uniunea Europeana.

Tinerii  intreprinzatori participanti in program vor putea, cu aceasta ocazie, sa isi creeze contacte internationale, sa cunoasca alte piete europene si modalitati de a face afaceri pe aceste piete, sa isi dezvolte deprinderile specifice acelui sector de activitate, sa intalneasca intreprinzatori de succes de pe acea piata si sa descopere noi  oportunltati de cooperare cu acestia, dar si sa primeasca o finantare din partea acestui program al Comisiei Europene (sub forma unei alocatii  lunare, stabilita functie de tara de destinatie).

Pentru a intra in program, tinerii intreprinzatori trebuie sa se inregistreze pe site-ul Erasmus si sa completeze informatiile solicitate de aplicatie.

Inregistrarea se poate face si pe

http://www.aippimm.ro/articol/proiect-growing-up-in-cadrul-erasmus-pentru-tineri-antreprenori/inregistrare-online

[1] .

Aplicatia completata va fi verificata si, intr-un termen de 2  saptamani, se primeste acordul sau respingerea participarii.

Dupa ce  aplicatia va fi procesata si acceptata, informatiile furnizate (mai putin planul de afaceri detaliat) vor intra intr-un CATALOG ONLINE AL CANDIDATILOR ACCEPTATI. Catalogul va fi accesibil tuturor Organizatiilor Intermediare si Firmelor Gazda (HEs), precum si Noilor Antreprenori (NEs) acceptati. Din acest Catalog, Firmele Gazda (care si-au exprimat intentia de a participa in program) isi vor selecta candidatii pe care ii vor primi sa efectueze acel stagiu in cadrul firmei lor.

Pentru  tinerii intreprinzatori, programul nu impune un model de plan de afaceri, dar planul de afaceri trebuie sa cuprinda urmatoarele informatii, indiferent de modelul preferat:

         * o descriere detaliată  a produsului sau serviciului oferit;

         * o analiză a pieţei, care sa  includă şi o descriere a potenţialilor clienţi şi a competiţiei, precum şi planul de marketing propus.

         * un plan financiar, care să includă cel puţin bugetul de venituri şi cheltuieli pentru următorii doi ani şi  o analiză a pragului de rentabilitate (break even analysis).

Planul de afaceri poate fi redactat si in limba romana, dar ar fi bine sa exista si o scurta descriere in limba engleza.

Lasati un comentariu