Întâlnire AGRU la Târgu-Mureș

• publicat la: 26 mai 2014
Întâlnire AGRU la Târgu-Mureș

În perioada 23 – 24 mai 2014 a avut loc la Târgu-Mureș, în Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș, Adunarea Generală a Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi,Greco-Catolici (AGRU). Tema Adunării Generale din acest an a fost „Bucuria minunată şi mângâietoare de a evangheliza”. Drept motto a fost ales un fragment din Exortația  Apostolică Evangelii Gaudium: „Bucuria evangheliei umple inima şi viaţa celor care  se întâlnesc cu Isus. Cei care se lasă mântuiţi de el sunt eliberaţi de păcat, de  tristeţe, de golul interior, de izolare. Cu Isus Cristos mereu se naşte şi se  renaşte bucuria”.

Întâlnirea delegaţilor AGRU veniţi din cele cinci Eparhii  greco-catolice şi din Vicariatul de Bucureşti a fost organizată de Consiliul  Director naţional împreună cu doamna Alexandra Belciug, din AGRU arhieparhial,filiala Târgu-Mureș și cu pr. protopop Dan Fodor.

Lucrările Adunării Generale au început în seara zilei de 23 mai, în prezența PS Claudiu, cu salutul preşedintelui AGRU naţional, dl. Alin Tat, a PS Claudiu care a transmis salutul Prea Fericitului Lucian și a pr. Dan Fodor, din partea gazdelor.

A urmat o conferință a domnului Alexandru Cistelecan, pornind de la o lectură  incitantă a Cărții lui Iona, urmată de dezbateri.  Sesiunea de lucru s-a reluat sâmbătă.

A fost discutată tema formării permanente a laicilor din Biserica Română Unită, s-au căutat metode prin care membrii AGRU să organizeze momente de formare cât mai corespunzătoare nevoilor actuale, mai ales formare biblică și spirituală,reactivarea obiceiului de a organiza zile de exerciții spirituale anuale pentru toți  membrii AGRU, dar deschise și celorlalți laici interesați.

Ordinea de zi a cuprins și punctele:

– prezentarea întâlnirii cu reprezentanții FAFCE întruniți la București în data de 3 aprilie 2014

– prezența AGRU în organizații europene (SIESC, ELF), precum și în ACRO La Sfânta Liturghie au concelebrat pr. Angelo Pop, asistent spiritual național și asistenții spirituali ai fiecărui AGRU eparhial, precum și câțiva preoți invitați.

În după-amiaza zilei de 24 mai a fost vizitată casa memorială a Cardinalului Alexandru Todea, la Reghin.

Adunarea s-a încheiat în spirit fratern, cu speranța că harurile primite vor da roade din belșug, prin acțiunea fiecăruia în biserica locală.

Departamentul mass-media al AGRU

Lasati un comentariu