Invitaţi sătmăreni la Garden Party la Palatul Elisabeta

• publicat la: 11 mai 2014
Invitaţi sătmăreni la Garden Party la Palatul Elisabeta

Ziua Regalităţii a fost marcată de Familia Regală a României, sâmbătă, 10 mai 2014, prin mai multe evenimente. Ziua a început cu un maraton şi a continuat cu tradiţionalul Garden Party  de la Palatul Elisabeta,aflat la cea de-a cincea editie.

Șase mii de invitați au fost primiți cu toată ospitalitatea de Casa Majestății Sale. Gazdele evenimentului au fost Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu, alături având pe Principesa Maria și pe Principele Nicolae.

Majestățile Lor Regele și Regina au ales să nu fie prezente la sărbătoare, fiind însă în pregătiri pentru sosirea la Castelul Săvârșin, unde vor petrece întreaga vară.

A cincea sărbătoare ce a avut loc  în grădina Palatului Elisabeta a fost  una deosebită. Decorul natural a contribuit din plin la reusita evenimentului. Vegetația, copacii și florile au fost îngrijite cu atenție, ospitalitatea a pus în funcțiune cu îndemânare și plăcere fiecare detaliu privitor la servirea invitatilor.

Au fost prezenți membri ai Parlamentului și ai Guvernului României, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, primarii municipiilor București, Craiova, Alba Iulia și din alte zeci de orașe și comune ale țării, mari oameni de știință și de artă, sportivi de prestigiu mondial, reprezentanți de seamă ai mediului de afaceri, studenți, elevi, copii si alti invitati ai Casei Regale.

Garden Party a reunit, așa cum face în fiecare an, reprezentanți ai comunităților din fiecare colț al țării. Oameni de diferite profesii, din toate județele țării și din Basarabia, din toate orașele, din multe comune și sate, de toate vârstele, mulți dintre ei invitați pentru meritele pe care le-au avut în anul care s-a încheiat.

Printre ei s-au aflat si câţiva tineri din judeţul Satu Mare,Robert Laslo,Ciprian Chiorean si Adelina Ciută,invitaţi în urma vizitei pe care Principele Nicolae a efectuat-o in perioada 7-10 aprilie 2014.Printre alte obiective vizitate  atunci,Principele Nicolae a fost prezent şi în satul moţilor de câmpie,Ianculeşti,unde a fost primit în traditionalul stil moţesc,cu tulnice,cântece tradiţionale şi plăcinte moţeşti.

Familia Regală a coborat în  mijlocul invitaților, a stat de vorbă cu femei și bărbați, copii, tineri, adulți și vârstnici ,inconjurati de reprezentanti ai presei.

La ora 18:00, Palatul Elisabeta a fost survolat timp de câteva minute de Iacarii Acrobaţi, singurii piloţi de acrobaţie care poartă însemnele Forţelor Aeriene Regale din perioada Celui de-al doilea Război Mondial.

A fost un eveniment deosebit de reuşit.La reuşita lui a contribuit şi Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, condusă de colonelul Valentin Neacșu și dirijată de locotenent-colonelul Aurel Gheorghiță.

redacţia

comentarii

de oana la 12 mai 2014 - 18:47

Felicitari delegatiei satamarene/careiene!Tineri frumosi si inteligenti, ce bucurie pentru o astfel de generatie!

de ioan ciarnău la 12 mai 2014 - 20:31

Felicitări delegaţiei sătmărene, felicitări careienilor care au realizat că monarhia este forma de guvernământ care poate salva România. Felicitări deosebite se cuvin şi ianculeştenilor, care au ştiut să primească, aşa cum se cuvine,pe Principele Nicolae. Toată admiraţia şi respectul meu părintelui Şorian Gheorghe, din Ianculeşti, care în straie preoţeşti a ieşit în întâmpinarea solilor Regelui, pentru a le da binecuvântarea.

de nelu la 13 mai 2014 - 08:12

nu cred ca monarhia este optiunea careienilor numai pentru ca au fost ospitalieri si au stiut sa isi primeasca oaspetii asa cum se cuvine.
ar insemna ca si primarul kovacs vrea sa treaca la psd dupa ce frumos l-a primit pe swoboda si cat de darnic a fost cu protocolul ca presedinte de udmr carei.

de gratian boros la 13 mai 2014 - 09:51

Un eveniment unic in Romania , unde a participat personalitati atat din tara cat si din strainatate …felicitari delegatiei satmarene/careiene !

de mara la 14 mai 2014 - 10:37

e o onoare sa fii prezent la asemenea manifestatie ,fie ca esti sau nu regalist.Conteaza .Ne bucuram pentru cei prezenti acolo.Felicitari .

de Felicitari la 14 mai 2014 - 11:07

Ce frumoasa esti Adelina! Felicitari pentru participare !!!

Lasati un comentariu