Liberalii au stabilit organizarea unui Congres, posibil în iunie. Antonescu și-a dat demisia.PNL Satu Mare a fost dizolvat

• publicat la: 26 mai 2014
Liberalii au stabilit organizarea unui Congres, posibil în iunie. Antonescu și-a dat demisia.PNL Satu Mare a fost dizolvat

Liderii PNL s-au reunit luni după amiază în ședință după rezultatul obținut la alegerile europarlamentare.

La începutul şedinţei Crin Antonescu şi-a anunţat demisia din fruntea partidului în faţa colegilor săi. Antonescu a afirmat că decizia sa este irevocabilă şi unilaterală după ce mai mulţi lideri i-au sugerat să renunţe la acest demers.

Și vicepreşedinţii PNL au demisionat luni în bloc după ce Antonescu şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al partidului.

„Am prezentat demisia mea în faţa BPC. Colegii au procedat cu solidaritate, au demisionat şi ei, toţi în grup. Delegaţia a luat act de decizia mea şi a biroului Bolitic. Ne exercităm prerogativele până la congres”, a declarat Crin Antonescu.

Un Congres ar urma să aibă loc în iunie.  Biroul Politic Național a convocat Delegaţia Permanentă a PNL care va stabili data congresului extraordinar.

Delegația Permanentă a PNL se va reuni din nou, miercuri, pentru a stabili data congresului formațiunii, a anunțat Antonescu.

„Miercuri vom avea o nouă Delegație Permanentă pentru a stabili exact data, ora, ordinea de zi”, a afirmat Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, el și membrii BPN vor exercita prerogativele de conducere administrativă până la data congresului PNL.

Ședința PNL nu a fost lipsită de scântei. Călin Popescu Tăriceanu a intrat intempestiv în şedinţa PNL, susţinând că este membru al partidului şi că vrea să participe la dezbateri. Ludovic Orban a cerut participanţilor la şedinţă să voteze excluderea din sală a lui Tăriceanu, ceea ce s-a şi întâmplat.

Delegaţia Permanentă a PNL a votat cu majoritate de voturi pentru scoaterea lui Tăriceanu din sala de şedinţe a liberalilor, propunerea venind din partea lui Orban ca urmare a obiecţiilor ridicate de Mircea Ionescu Quintus.

Tăriceanu a venit la reuniune însoţit de Radu Stroe, Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea. În urma obiecţiilor ridicate de preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, privitoare la participarea lui Tăriceanu la şedinţă, Ludovic Orban a solicitat vot pentru scoaterea lui Tăriceanu din sală.

Majoritatea au fost în favoarea propunerii lui Orban. Călin Popescu Tăriceanu a adunat în favoarea sa doar patru sau cinci voturi.

Tot în şedinţa liberalilor s-a propus şi s-a votat dizolvarea conducerii organizaţiei PNL Satu Mare. Reamintim, filiala sătmăreană, în cadrul unei şedinţe despre care s-a afirmat că nu a fost statutară, l-a reprimit pe Tăriceanu în partid.

Tăriceanu  a precizat că nu recunoaște „legitimitatea unor astfel de decizii” precum cele luate luni de PNL.

Venerabilul veteran Mircea Ionescu-Quintus a clarificat „incidentul Tăriceanu”. „Sunt prieten cu Tăriceanu, dar nu pun prietenia în faţa partidului. Dl Tăriceanu nu este membru al PNL. El nu s-a reînscris regulamentar în partid. Drept urmare nu avea dreptul să participe la Delegaţia Permanentă a PNL. Nu a fost nicio tensiune în sală, legat de cererea ca domnia să să părăsească şedinţa. Eu îl sfătuiesc pe dl Tăriceanu să nu îşi bată joc de cariera sa politică şi să renunţe la tot ce a făcut în ultimul timp. Chiar  şi la poziţia de preşedinte al Senatului”, a declarat presei Mircea Ionescu-Quintus.

 

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 26 mai 2014 - 20:20

Acum câteva ore: „“O lichea şi un om lipsit de substanţă”, îl descrie Ion Iliescu pe Crin Antonescu, despre care susţine că şi-a încheiat cariera politică din cauza jocului pe care l-a făcut la europarlamentare.”

Nici chiar așa, tovarășe Ion Iliescu, membru al Uniunii Tineretului Comunist din 1944, al Partidului Comunist Român din 1953 unde a avansat în carieră devenind secretar al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist din 1956 și membru al Comitetului Central al PCR. La 19 august 1956 a fost numit președinte al Comitetului de organizare a Asociațiilor Studențești, apoi al Consiliului (martie 1957). Ulterior a devenit șef de secție la CC al PCR (1965), prim-secretar al CC al UTC. La un moment dat a ocupat funcția de sef al Departamentului de propaganda al Comitetului Central al PCR. A servit mai târziu ca ministru pentru problemele legate de tineret între 1967 și 1971. Prietenar apropiat al familiei Ceaușescu,mcu care juca bambilici, dar mai ales cu Elena, a fost vice-președinte al Consiliului Județean Timiș între 1971 și 1974, după care a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Iași (1974-1979).

Nu suntem tâmpiți ca să uităm că la 23 decembrie 1989, Ion Iliescu și Silviu Brucan au rugat Moscova – prin intermediul ambasadei – să trimită un ajutor militar „pentru că singuri nu se pot descurca”, potrivit formulării din document.

Nu putem să uităm toate măgăriile politice pe care le-a făcut impotriva opoziției imediat după 1990, mai ales impotriva seniorului Corneliu Coposu, cum nu putem uita nici rolul lui Ion Iliescu în mineriadele din 1990, în care minerii din Valea Jiului, sub conducerea lui Miron Cozma, au descins în București pentru a înăbuși manifestațiile antiguvernamentale. Abia in iunie 2009, Ion Iliescu a fost scos definitiv de sub urmărire penală în dosarul „Mineriada 13-15 iunie 1990”, în care era acuzat de genocid, complicitate la tortură, propagandă pentru război, tratamente neomenoase, distrugere, favorizarea infractorului și complicitate la rele tratamente. Nu trebuia să fie scos de sub urmărire penală. Dar cunoaștem noi cum stă treaba cu procurorii și cu judecătoeii din această țară.

Pe scurt, tovarășul Iliescu ar face bine să se abțină in a-l „inmormânta” atât de rapid pe Crin Antonescu. Acesta a făcut poate greșeli, inclusiv de strategie politică, dar oricum n-a strâns atâtea bube la viața lui, câte a strâns tov. Iliescu.

Antonescu și-a dat demisia de onoare după europarlamentarele de ieri. Măcar a dovedit că are onoare. Iiescu nu și-ar fi dat demisia nici din postul de prinzător d cãini la ecarisaj. Fiindcă n-are onoare.

In cele ce urmează se va dovedi dacă Antonescu va mai putea reveni sau nu în fruntea PNL. Greu se spus ce se va mai întâmpla cu liberalii, fiindcă la această oră eu unul nu prea mai văd un alt lider liberal mai acătării pe firnament.

de oana la 26 mai 2014 - 20:45

PNL este la rascruce de drumuri! Sa-i dea Dumnezeu intelepciunea de a nu ajunge precum PNT-ul!Au ajutat la acest lucru tradarile si manevrele PSD-ului!

Lasati un comentariu